ravago veliki

Podrška unapređenju kvaliteta vina i rakije

Podrška unapređenju kvaliteta vina i rakije

Izmene postojećeg Pravilnika odnose se na  izlaganje proizvoda sa geografskom oznakom na sajmovima i način isplate subvencija.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede donelo je Pravilnik o izmenama i dopuni pravilnika o podsticajima programima za investicije u poljoprivredi za unapređenje konkurentnosti i dostizanje standarda kvaliteta kroz podršku unapređenja kvaliteta vina i rakije koji je objavljen u Službenom glasniku Republike Srbije od 9. marta 2018. godine.

U Pravilniku je izmenjeno nekoliko članova. Između ostalih promenjen je član 9. stav 2. koji sada glasi:

 „Troškovi promocije oznake geografskog porekla odnose se na troškove nastupanja udruženja na domaćim i međunarodnim sajmovima, festivalima, izložbama i drugim promotivnim manifestacijama (troškovi učešća odnosno kotizacije na sajmu, festivalu, izložbi odnosno drugoj promotivnoj manifestaciji, troškovi zakupa štanda i obezbeđivanja strukture štanda, rashladnih uređaja i interne logistike, troškovi reklame na sajmovima, festivalima, izložbama odnosno drugim promotivnim manifestacijama i reklame u sajamskim odnosno drugim odgovarajućim katalozima, kao i troškovi smeštaja u cilju učešća na sajmovima, festivalima, izložbama odnosno drugim promotivnim manifestacijama) i troškove oglašavanja udruženja (reklamiranje oznake na televiziji, radiju, u časopisima, novinama i bilbordima, kao i putem flajera za datu oznaku) ukoliko je oglašavanjem izvršena promocija oznake geografskog porekla vina, odnosno promocija kvaliteta vina.”

Izmenjen je i član 23. koji sada glasi: "Uprava za agrarna plaćanja posle upoređivanja podataka iz zahteva i priložene dokumentacije uz zahteve, kao i posle izvršenog kontrolnog pregleda od strane poljoprivrednog inspektora ukoliko za tim postoji potreba, donosi rešenje o pravu na korišćenje i isplati podsticaja, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji i ovim pravilnikom.

Izmenjeni Pravilnik može se pogledati ovde.

 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera