ravago veliki

Vučić se i dalje nada Tenisu, ali ne zna kad će doći

Vučić se i dalje nada Tenisu, ali ne zna kad će doći

"Oni koji su vodili višegodišnju kampanju protiv njega sada valjda žale što još nije otvorio farme svinja u Srbiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se nada da će nemački privrednik Klemens Tenis doći u Srbiju.

Vučić je primetio da oni koji su vodili višegodišnju kampanju protiv njega sada valjda žale što još nije otvorio farme svinja u Srbiji.

Upitan o "napadima" pojedinih medija što još nema ugovora sa tim nemačkim privrednikom, i ranijim kritikama što on uopšte dolazi u Srbiju, Vučić je rekao da bi valjda trebalo da su radosni, "da nam podignu spomenik", što se to nije desilo s ozbirom o kakvim su oni silnim problemima pričali. 

"Malo ste me nasmejali. Ti ljudi su vodili višegodišnje kampanje protiv Klemensa Tenisa, govorili da je on najgore zlo, da je on najveći problem, da će uništiti našu poljoprivredu, da će razoriti našeg seljaka, našeg domaćina, a sad se valjda žale što još nije sagradio te farme", kaže Vučić. 

On je izrazio očekivanje da će Tenis doći u Srbiju. 

"Nadam se da će biti, dajemo sve od sebe i borimo se, samo nemoj da nam govore oni koji su protiv toga sve vreme i koji vode kampanje", poručio je Vučić. 

Nemačka kompanija “Tenis” dolazi u Zrenjanin, tačnije u Banatski Despotovac. Komisija za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta, naime, odobrila je zahtev “Tenisu” za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Planirano je da farma u tom mestu ima kapacitet od 2.500 krmača i 70.000 tovljenika godišnje.

Bilo je reči o tome da će nemačkoj kompaniji Srbija dati u zakup i državno zemljište u okolini Vršca, a prema saznanjima Agrosmarta, “Tenis” sada čeka da mu se odobri i treća lokacija. Pre toga, kako smo nezvanično saznali, neće krenuti u investicije u našoj zemlji.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine objavilo je 13. februara javni poziv za zakup državnog zemljišta na 30 godina investitorima koji će se baviti stočarstvom i prerađivačkom industrijom. U septembru su se u javnosti pojavile informacije o tome koji su investitori dobili u zakup državne njive ali se “Tenis” nije pominjao.

(Agencije/Agrosmart)

 

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera