ravago veliki

Bugarska diže ograde za veprove na rumunskoj granici

Bugarska diže ograde za veprove na rumunskoj granici

Biće preduzeto nekoliko koraka kako bi se sprečilo širenje afričke svinjske groznice.

Raščišćavanje terena počelo je na rumunskoj granici, gde će biti izgrađena zaštitna ograda, sa ciljem da divlje svinje ne mogu da se kreću i pređu u Bugarsku. Izgradnja zaštitne ograde najavljena je kao mera zaštite od afričke svinjske groznice (African swine fever ASF), preneo je sajt pig333.com.

Bugarski ministar poljoprivrede Roumen Porozhanov izjavio je 23. jula, da će biti preduzeto nekoliko koraka kako bi se spriječilo širenje afričke svinjske groznice u zemlji, ali je dodao da to "neće biti lako".

Bugarska gradi ogradu duž svoje granice sa Rumunijom kako bi sprečila divlje svinje da se kreću preko nje, jer bi neke od njih mogle nositi smrtonosnu infekciju afričkim gripom i preneti ih na farmske svinje, što bi moglo dalje ugroziti svinjsku industriju u celoj zemlji, rekao je ministar poljoprivrede u utorak.

Iako u Bugarskoj nije otkriven još nijedan slučaj, širenje bolesti u istočnoj Evropi izaziva zabrinutost. Od maja, Rumunija je prijavila nekoliko epidemija bolesti među dvorišnim svinjama i na farmama.

(pig333.com)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera