ravago veliki

Halalu naređeno da prodaje svinjetinu i alkohol

Halalu naređeno da prodaje svinjetinu i alkohol

Stanovnici Pariza se žalili da u "Halal" supermarketima ne mogu da kupe uobičajeni spektar prehrambenih proizvoda

Lanac prodavnica "Halal", čija su ciljna grupa muslimani, dobila je naredbu gradskih vlasti u Parizu da prodaju i svinjetinu i alkohol.

U suprotnom, taj lanac koji prodaje meso garantovanog goveđeg i živinskog porekla, suočiće se sa zatvaranjem, prenosi danas Independent.

"Halal" supermarketi u Parizu, dobili su od gradskih vlasti naredbu da prodaju svinjetinu i alkohol, uz objašnjenje da francuska prestonica "ne želi nikakve oblasti namenjene isključivo muslimanima, kao ni bilo kakvu oblast u kojoj uopšte nema muslimana", prenosi Independent. 

Načelnik oblasti Kolomb Nikol Gueta je, prema navodima njegovog kabineta, lično otišao u "Halal" prodavnicu i zamolio poslovođu da proširi asortiman dodavanjem svinjetine i alkohola. 

S obzirom da su "Halal" marketi počeli sve češće da zamenjuju lokalne prodavnice, stanovništvo se žalilo da u "Halal" supermarketima ne može da kupi uobičajeni spektar prehrambenih proizvoda. 

Načelnik parsike oblasti je ovom prilikom istakao da bi isto reagovao da su "ovoliko učestali marketi košer hrane". 

Pariske vlasti traže zakonske mere kojim bi opozvali zakup prodavnica od strane "Halal" lanca koji važi do 2019. godine.

(B92)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera