ravago veliki

Ispunjena sva merila za otvaranje Poglavlja 11

Ispunjena sva merila za otvaranje Poglavlja 11

Akcioni plan za Poglavlje 11 sadrži plan i dinamiku usklađivanja nacionalnog zakonodavstva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja sa pravnom regulativom Zajedničke poljoprivredne politike EU u pretpristupnom periodu

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Zaključak o usvajanju Akcionog plana za preuzimanje, usvajanje i sprovođenje pravnih tekovina EU u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja u okviru pristupnih pregovora sa EU, čime su, kako se navodi, ispunjena sva merila za otvaranje pregovora u Poglavlju 11 koje se odnosi na te oblasti.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, usvajanje tog dokumenta navedeno je kao jedno od dva merila za otvaranje pregovora u oblasti Poglavlja 11, uz podnošenje zahteva za poveravanje realizacije budžeta za IPARD II koje se smatra ispunjenim.

"Akcioni plan za Poglavlje 11 sadrži plan i dinamiku usklađivanja nacionalnog zakonodavstva u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja sa pravnom regulativom Zajedničke poljoprivredne politike EU u pretpristupnom periodu", stoji u saopštenju.

Dodaje se da će Akcioni plan za Poglavlje 11 zvaničnim putem biti dostavljen Evropskoj komisiji, kao odgovor na prvo merilo za otvaranje pregovora u Poglavlju 11.

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera