ravago veliki

Sporazum o trgovini sa Evroazijskom unijom do novembra

Sporazum o trgovini sa Evroazijskom unijom do novembra

Rasim Ljajić najavio potpisivanje sporazuma za lakši izvoz "fijata", šećera,vina, duvana, sira, živinskog mesa...

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić rekao je danas da do novembra očekuje potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini sa zemljama Evroazijske ekonomske unije (EEU), ali da to zavisi od druge strane, ne od Srbije.

"Očekujemo nacrt tog sporazuma, a nakon toga sledi formiranje njihovog pregovaračkog tima i usaglašavanje teksta tog sporazuma" rekao je Ljajić za RTS.

Po njegovim rečima, cilj je da se postojeći nivo liberalizacije proširi na nove proizvode kao što su automobili "fiat", šećer, vino, živinsko meso, duvan, pojedine vrste sireva, vrste pamuka.

"Tekst sporazuma zavisi od svih pet zemalja-članica EEU. U pregovaračkoj fazi će se dogovoriti i broj Fiatovih vozila koji ćemo izvoziti na to tržište. Mi smo jedna od retkih zemalja koja ima sporazum i sa EU i sa ovom unijom, zbog čega smo interesantni stranim investitorima", rekao je Ljajić.

U Evroazijskoj ekonomskoj uniji Belorusija, Jermenija, Kazahstan, Kirgistan i Rusija, što je, rekao je Ljajić, ogromno tržište koje otvara nove mogućnosti Srbiji.

(Naslovi)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera