ravago veliki

Novi IPARD poziv za dva meseca

Novi IPARD poziv za dva meseca

Nedimović je posetio prvi sajam poljoprivrede u Sremskoj Mitrovici i tom prilikom istakao da je oko 1.300 mladih konkurisalo za budžetska sredstva

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović posetio je prvi sremski sajam poljoprivrede „Agrosirm“ u Sremskoj Mitrovici.
On je tom prilikom rekao da jesajam prilika da srpski poljoprivrednici pokažu šta nude i podsetio da je Vlada Republike Srbije ove godine izdvojila dosta novca, tako da sa čak 50 odsto finansira cene alata za poljoprivrednu proizvodnju.

Ministar je naveo da poljoprivrednici dobijaju traktore preko IPARD fonda, da se do sada prijavilo 396 proizvođača, kao i da će u naredna dva meseca biti otvoren novi poziv. Ovom prilikom on je pozvao poljoprivrednike da apliciraju za ta sredstva.

- Imamo 1.276 aplikacija za mlade poljoprivrednike do 40 godina. Do 15. novembra biće izvršeno rangiranje prijavljenih, a ja smatram da ćemo sigurno 500 do 600 grantova za mlade uspeti da isplatimo, rekao je ministar ukazujući na podsticajne mere za mlade poljoprivrednike. Nedimović izjavio je da su za mlade proizvođače, koji počinju iz početka i nemaju svojih sredstava, omogućeni i povoljni bankarski krediti.

Organizatori dvodnevnog poljoprivrednog sajma su Kazneno popravni zavod u Sremskoj Mitrovici, Regionalna privredna komora Sremskog okruga i grad Sremska Mitrovica.
- Prošle godine smo organizovali prvu izložbu poljoprivrednih mašina domaćih proizvođača, a ove godine je ponuda proširena gastroturističkom ponudom i sada imamo sajam.

Kazneno-popravni zavod je i ranije doprinosio razvoju privrede Srbje“, rekao je Aleksandar Alimpić, upravnik mitrovačkog KPZ.
Na sajmu učestvuje oko 100 izlagača iz oblasti poljomehanizacije, kao i proizvođači stočne hrane, mesnih proizvoda, mlekare, vinarije, klanice i druge firme.

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera