ravago veliki

Prvi poziv za IPARD krajem godine

Prvi poziv za IPARD krajem godine

Nedimović u razgovoru sa Oskarom Benediktom rekao da su otklonjene sve prepreke za odobrenje akreditacije. Najavljeno i otvaranje nacionalne referentne laboratorije.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović sastao se danas, sa zamenikom šefa Delegacije EU u Beogradu Oskarom Benediktom, saopšetno je iz Ministarstva.
Tom prilikom, ministar Nedimović je obavestio gospodina Benedikta da je poslednji od četiri uslova za odobrenje IPARD akreditacije, adaptacija zgrade Uprave za agrarna plaćanja završena, kao i da je usled toga počela eksterna revizija od strane nadležnih organa Evropske komisije.

Ministar Nedimović je istakao i da su načinjeni maksimalni napori u cilju otklanjanja svih blokirajućih faktora, zbog čega očekuje da se do kraja godine raspiše i prvi poziv za sredstva iz IPARD fondova.
Gospodin Benedikt je izrazio veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata na tom planu i ocenio da se saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede odvija u dobrom pravcu.
Povodom uspostavljanja sistema rada Direkcije za nacionalne referentne laboratorije, ministar Nedimović je izjavio da su na tom projektu takođe otklonjene sve prepreke za početak rada laboratorije za ispitivanje kvaliteta mleka i da se njeno otvaranje očekuje u decembru.

Poslednja izmena
Tagovi: prvi poziv ipard
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera