ravago veliki

Raspisan konkurs za uklanjanje divljih deponija

Raspisan konkurs za uklanjanje divljih deponija

Sufinansira se do 30 odsto troškova uklanjanja i odnošenja smeća sa poljoprivrednog zemljišta u državnoj sredini.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je novi Konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta, odnosno privođenje nameni poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Vojvodine u 2018. godini.

Kako se navodi na sajtu te institucije, cilj je ukloni komunalni, neopasni ili inertni otpad, koji je odlagan na divljim deponijama lociranim na poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini.

Sekretarijat će sufinansirati troškove uklanjanja tog otpada, a pod time se podrazumeva primarna separacija ili drugi tretman otpada na mestu divlje deponije radi maksimalnog iskorišćavanja komunalnog otpada, zatim utovar, transport i odlaganje kako bi se otpad adekvatno zbrinuo na registrovanim deponijama, kao i nadzor nad uklanjanjem divljih deponija.

Ukupan iznos bespovratnih sredstava na ovom konkursu je 15 miliona dinara, a utvrđuju se u iznosu do 30 odsto od ukupno prihvatljivih troškova. Maksimalni iznos sredstava koje će sekretarijat dodeljivati po jednoj prijavi je do tri miliona dinara, bez PDV-a, a preostali iznos je potrebno da obezbedi korisnik sredstava.

Pravo da konkurišu imaju jedinice lokalne samouprave (gradovi i opštine) s teritorije Vojvodine, a konkurs je otvoren do 28. marta 2018. godine.

Obrazac za prijavu na konkurs i ostala dokumetacija i informacija, mogu se pronaći na veb-stranici Sekretarijata i na broj telefona 021/487-4186.

Ugovori s korisnicima sredstava biće zaključeni najkasnije u roku od deset dana od dana donete konačne odluke o dodeli.

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera