ravago veliki

Uskoro javni konkursi opštine Knić za poljoprivredu

Uskoro javni konkursi opštine Knić za poljoprivredu

Predvidjeno je davanje regresa za osemenjavanje krava, sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite, podsticanje promotivnih aktivnosti...

Opština Knić objavila je program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja u 2017. godini. Ovim programom predviđeno je davanje regresa za veštačko osemenjavanje krava u iznosu od po 1.000 dinara po grlu. Takođe i sufinansiranje kamata za poljoprivredne kredite namenjene nabavci repromaterijala i poljoprivredne opreme. Opština će davati i podsticaje za investicije u fizičku imovinu gazdinstva i to u iznosu da 70 odsto od vrednosti investicije. Podsticaće se i promotivne aktivnosti u poljoprivredi i ruralnom razvoju kao što je organizovanje sajmova, izložbi, studijskih putovanja, dukacija i slično. Deo sredstava uložiće se u jačanje udruživanja u poljopivredi.

Zainteresovani mogu konkurisati za sredstva opštine Knić namenjena poljoprivrednoj proizvodnji na osnovu javnih konkursa koji će biti raspisani u narednom periodu. Detaljnije informacije mogu se dobiti u Agrocentru u Kniću - Kancelarija za poljoprivredu, telefon: 034 510 489 i 062 306 199 .

(Agrosmart)

Tagovi: knić konkursi
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera