delta

Kakav vam je karakter? Zavisi od krvne grupe!

Kakav vam je karakter? Zavisi od krvne grupe!

Čudan naslov i još čudnije pitanje, ali ako za odgovor pitate Japance, odgovor će glasiti - da! Naime, za stanovnike zemlje izlazećeg sunca, karakter ima veze s krvnom grupom! Barem tako govore.

Japanci veruju kako karakter neke osobe ima direktne veze s krvnom grupom, tj. kako ima veliki uticaj na život, posao i emocionalno stanje. O tome su već napisane i knjige, a i dnevna štampa u ovoj azijskoj zemlji često objavljuje horoskope zasnovane na krvnim grupama. 

Recimo, ljudi s krvnom grupom A su obično perfekcionisti, ali su i preterano nervozni. S druge strane, oni s krvnom grupom B su veseli, ekscentrični, naglašene individualnosti, ali i sebični. 

Oni s najređom krvnom grupom, AB su najčešće misteriozni i nepredvidivi, a pomalo i umetničke duše. Krvnoj grupi koja je univerzalni davatelj, 0, pripadaju radoznale, velikodušne i plemenite osobe, ali i - tvrdoglave. 

Naučnici, naravno, ne priznaju ovakva verovanja, ali su u Japanu ona i dalje veoma popularna. Građani nekad preteraju pa krvnu grupu spominju i u svetu japanske politike, pridajući političarima dobre ili loše osobine zbog krvne grupe. 

Ako vas je sve ovo zainteresovalo i verujete da u krvnim grupama nešto ima, pronađite i sebe u tome! 

A
+ Odgovorni, kreativni, osetljivi
- Tvrdoglavi, napeti, nervozni 


+ Samostalni, aktivni, kreativni
- Sebični, nepredvidivi, neodgovorni 

AB
+ Smireni, racionalni
- Neodlučni, zaboravni 

0
+ Društveni, plemeniti, nesebični
- Ljubomorni, tvrdoglavi, arogantni

(Punkufer)

Poslednja izmena
Sledeći članak
Dani posta
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera