delta

Oprezno nakon godišnjeg odmora

Oprezno nakon godišnjeg odmora

Povratak s godišnjeg odmora podrazumeva privikavanje na radni ritam i uobičajene obaveze ali neretko i pad imuniteta usled stresa. Zbog toga su mnogi podložni letnjim virozama pa su prisiljeni da ostanu kod kuće

Ukoliko ste i sami iskusili virozu nakon što se ste vratili s godišnjeg, niste jedini. Lekari tvrde kako to nije ništa neobično. Godišnji, umesto da odmori, često potpuno iscrpi, piše RTL.

Veliki uzročnik je i stres, jer na godišnjem smo opušteni, a približavanje svakodnevnoj rutini i poslu ima efekta. Moguća je i psihološka reakcija zbog povratka na posao i kraj godišnjeg odmora.

Ipak, pre svega je reč o realnim zdravstvenim problemima. U ovom periodu, krajem leta i početkom jeseni, enteroviroze su naprosto često prisutne. Obično se javljaju s povišenom temperaturom koja često zna da ide vrlo visoko i to je ono što najčešće prepadne ljude.

Postoje različiti oblici letnjih viroza, a osim izrazuzetno visoke temperature, trenutno su aktuelne mučnine i crevne viroze.

Antibiotike, upozoravaju stručnjaci, treba izbegavati, osim ako analize ne pokažu suprotno. Najčešće se sve povlači samo od sebe, ali uz puno odmora, tečnosti i vitamina

 

Izvor: B92

Prethodni članak
Džem od bresaka
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera