ravago veliki

Recept za čišćenje creva!

Recept za čišćenje creva!

Viktorija Semjonova, stručnjakinja za prirodno lečenje, daje recept za, kako ona kaže, radikalno čišćenje creva.

Za ovaj recept biće vam potrebni sledeći sastojci:

– pola kilograma sveže šargarepe

– pola kilograma sveže cvekle

– šaka suvih marelica

– šaka suvog grožđa

– kašika meda

Pokušajte da pronađete ove sastojke iz organskog uzgoja.

Priprema:

Pola kilograma sveže šargarepe i sirove cvekle naseckajte i stavite u neoštećen emajlirani lonac. Prelijte ključalom vodom tako da ogreze. Zatim dodajte po jednu šaku seckanih suvih marelica i suvog grožđa. Stavite lonac na vatru da voda proključa. Odmah zatim skinite lonac s vatre.

Kad se malo ohladi, dodajte kašiku meda i ostavite da odstoji poklopljeno 12 sati na hladnom i suvom mestu. Nakon toga tečnost dobro procedite.

Sirup treba da se pije, a ostalo možete da iskoristite za kulinarske svrhe. Ovo je količina za otprilike dva dana kure.

Konzumiranje:

Pijte po pola čaše (1-1,5 dl) tri puta dnevno pre obroka. Čišćenje creva pomoću ovog recepta neka traje mesec dana. Nakon toga, creva će biti preporođena. Preostalu tečnost čuvajte u frižideru.

 

Kako ovaj sirup deluje

Sinergija ovih sastojaka je upravo ciljano usmerena na veliko čišćenje creva.

Cvekla je neverovatno prirodno sredstvo za čišćenje krvi i creva i pruža velike dobrobiti jetri. Zdravlje, odnosno čišćenje jetre i debelog creva su najvažnije stvari koje mogu sve da promene – s ovim možete da utičete na celokupno zdravlje i dobrobit organizma. „Kraljica zemlje“ sadrži gotovo sve mineralne sastojke: kalijum, fosfor, kalcijum, magnezijum, gvožđe, fluor, sumpor, jod, brom, litijum, rubidijum i stroncijum, a prisutni su i vitamini B1, B2, B6 i C. Osim što čisti creva, pomaže u borbi s rakom i u lečenju bubrežnih i kamena u žuči.

Šargarepe su osnovna namirnica za detoksikaciju tela jer su bogate antiokidansom beta-karotenom, koji se u telu pretvara u vitamin A. Antioksidantno delovanje beta-karotena pomaže u borbi protiv slobodnih radikala koji ubrzavaju starenje, a vašoj koži vraćaju prirodni sjaj.

Vitamin A kojeg takođe ima u šargarepi nužan je za pravilan rad imunološkog sistema. Ova hranljiva materija štiti kožu i ćelije koje oblažu disajne puteve, sistem za varenje i urinarni trakt, pa ih tako održavaju zdravima na način da funkcionišu kao barijere i oblikuju „prvu liniju obrane“ protiv infekcija.

Jedenje suvih grožđica i marelica poboljšava rad creva, podmlađuje jetru i slezinu, vraća jetru u njen prirodni kapacitet i funkcije, a odlične su i ako patite od preterane sluzi i vlažnosti u stomaku.

Med pomaže pri bržem zacelivanju rana, bolesti creva i želuca, povišene telesne temperature, a može da se koristi i kao sredstvo za čišćenje. U narodnoj medicini, med je i danas osnova prirodnog lečenja. Ojačava imunitet i ima antibakterijsko svojstvo, iznutra, kao i spolja, pa tako pomaže telu da se izleči i očisti.

 

(Atma)  

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera