delta

Sami napravite najjači prirodni antibiotik svih vremena

Sami napravite najjači prirodni antibiotik svih vremena

Osnovna formula ovog moćnog tonika potiče iz srednjovekovne Evrope, tj. iz doba kada su ljudi bolovali od brojnih bolesti.

Ovaj tonik je zapravo antibiotik koji ubija gram pozitivne i gram negativne bakterije. On takođe poseduje jako antivirusno i antifungalno dejstvo, povećava cirkulaciju krvi i protok limfe u svim delovima tela. Ovaj lek biljnog porekla najbolji je izbor za borbu protiv kandide.

Izlečio je mnoge ljude od virusnih, bakterijskih, parazitskih i gljivičnih oboljenja i njegova moć se ne sme potceniti.

Recept za tonik

Bilo bi dobro da nosite rukavice prilikom pripreme tonika, zbog toga što ćete rukovati sa ljutim papričicama. Uzmite u obzir da je miris tonika jak i da momentalno stimuliše sinuse.

Sastojci:

– 670 g ili 700 ml organskog jabukovog sirćeta

– ¼ šolje sitno seckanog belog luka

– ¼ šolje sitno seckanog crnog luka

– 2 sveže papričice, najljuće koje možete da pronađete

– ¼ šolje rendanog đumbira

– 2 kašike rendanog rena

– 2 kašike kurkume u prahu ili 2 komadića korena kurkume

Priprema:

Pomešajte sve sastojke, osim sirćeta, u činiju. Prenesite smešu u teglu. Sipajte jabukovog sirćeta do vrha. Oko 2/3 tegle treba da čine suvi sastojci, a ostalo sirće. Dobro zatvorite i protresite. Čuvajte teglu na hladnom i suvom mestu dve nedelje. Dobro je protresite nekoliko puta na dan.

Nakon 14 dana, procedite tečnost kroz cediljku, najbolje preko gaze. Ostatak suve smeše možete iskoristiti zai kuvanje. Tonik je spreman za upotrebu. Ne morate da ga čuvate u frižideru.

Savet: Možete ga koristiti kao preliv za salatu u kombinaciji sa maslinovim uljem ili u čorbi.

Pazite! Ukus je veoma jak i veoma ljut!

Savet:

Pojedite krišku narandže, limuna ili lajma prije nego što popijete tonik kako biste ublažili ljutinu. Izgrgljajte i progutajte. Nemojte rastvarati tonik u vodi jer će mu to ublažiti efekat.

Uzimajte jednu kašiku na dan kako biste ojačali svoj imunološki sistem. Povećavajte količinu svakog dana dok ne dostignete dozu od jedne manje čaše (čaše za liker).

Ukoliko se borite sa ozbiljnom bolešću ili infekcijom, uzimajte jednu kašiku tonika 5-6 puta na dan.

Tonik je bezbedan za trudnice i decu ali u malim dozama zato što su sastojci potpuno prirodni.

Uticaj na zdravlje

Beli luk je jak antibiotik sa nizom zdravstvenih pogodnosti. Za razliku od hemijskih antibiotika koji ubijaju na milione bakterija koje su potrebne vašem organizmu, on ubija samo štetne. Beli luk je takođe jak antifungalni agens koji uništava sve patogene mikroorganizme.

Crni luk ima malo blaže dejstvo od belog, ali su veoma moćni u kombinaciji.

Ren je dobar za sinuse i pluća jer otvara sinusne kanale i povećava cirkulaciju.

Đumbir ima moćna antizapaljenska svojstva i dobar je za cirkulaciju.

Čili papričice su najbolji stimulansi za cirkulaciju.

Kurkuma je odličan začin koji se bori protiv infekcija i umanjuje zapaljenja. Ona blokira razvoj raka i sprečava demenciju. Posebno je korisna za one koji imaju bolove u zglobovima.

Jabukovo sirće je koristio još Hipokrat 400. godina pre nove ere. Ono sadrži pektin, vlakno koje smanjuje loš holesterol i reguliše krvni pritisak.

Zdravstveni stručnjaci se slažu da ljudima treba više kalcijuma što više stare. Sirće pomaže pri ekstrakciji kalcijuma iz hrane sa kojom se meša, što potpomaže procesu jačanja kostiju. Jabukovo sirće je takođe bogato kalijumom, koji uklanja toksine iz tela i sprečava gubitak kose i listanje noktiju.

Jabukovo sirće sadrži i jabučnu kiselinu koja je odlična u borbi protiv fungalnih i bakterijskih infekcija. Ona rastvara naslage mokraćne kiseline koje se formiraju oko zglobova, umanjujući bol u zglobovima.

Smatra se da je jabukovo sirće dobro za lečenje zatvora, glavobolja, artritisa, slabih kostiju, lošeg varenja, visokog holesterola, dijareje, ekcema, hroničnog umora, trovanja hranom, gubitka kose, visokog krvnog pritiska, gojaznosti i drugih zdravstvenih problema.

Zaštitite svoj organizam ovom kombinacijom prirodnih antibiotika!

 

(Put do zdravlja)

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera