delta

Tri u jedan za zdrave zube: čisti kamenac, naslage i bakterije

Tri u jedan za zdrave zube: čisti kamenac, naslage i bakterije

Ako ga nemate kod kuće, trk u prodavnicu, jer će vam osim u navedenim situacijama pomoći da svoje svakodnevne specijalitete učinite još ukusnijim!

U pitanju je nerafinisano jestivo ulje, preciznije, kokosovo ulje. Uzmite dve kašičice i stavite ih u usta. Promućkajte u ustima ulje kao što mućkate vodu nakon pranja zuba, držite u ustima pet minuta, a zatim ispljunite. Možda će vam biti neprijatno, ali bitan je efekat.

Ovo je tehnika koja se koristi u ajuverdskoj medicini vekovima. Ovom metodom se može izlečiti loš zadah, gingivitis, ekcemi, akne i još mnogo toga.
Ulje će ‘izvući’ bakterije kroz pore desni iz usta, ali i iz vašeg tela uopšte. Ova teorija nije stvarno naučno podržana. U stvari, ulje, med i drugi lekovi zapravo samo omekšavaju kožu kako bi se uklonile ranice.

Ali bilo kako bilo, nauka ukazuje na to da ulje radi na uklanjanju bakterija iz usta. U jednoj studiji je utvrđeno da je korišćenje ulja značajno uklonilo bakterije, plak i kamenac.
Upotreba konca može smanjiti rizik od raka smanjenjem značajne količine bakterija u usnoj duplji, međutim ulje može da uradi to isto!

Izvor: webtribune.rs

 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera