delta

Zatvor pobedite zauvek prirodnim putem

Zatvor pobedite zauvek prirodnim putem

creva,lenja creva,mozak,jogurt, lanenog semena,smokava,šljiva,želudac,vode

Izborite se na takav način da se ovaj čest zdravstveni problem više nikada ne vrati. Važno je da ste uporni

Zatvor ili lenja creva su danas sve učestalija pojava. Ako želite da se lečite prirodnim putem, odnosno uz pomoć prirodnih sastojaka pokrenete svoja creva, terapija može trajati i godinama. Važno je da budete uporni.

Možete koristiti raznorazne lekove, ali će se taj vid lečenja svesti na redovnu probavu pet dana, a narednih nedelju dana ćete opet imati zatvor. Svoja creva treba naučiti na konstantan rad. 

Prvo, nikako nemojte trpeti. Ako osetite da vam se ide do toaleta, vodite se tim prirodnim nagonom, u suprotnom ćete blokirati rad creva. Nervni završeci šalju mozgu poruku da su creva puna i da ih treba isprazniti. Ako ne slušate prirodni nagon, onda će se nervni završeci i mozak takođe ulenjiti. 

Hladna jela su bolja protiv zatvora nego vruća. Dobro bi bilo da u jogurt dodate kašiku lanenog semena. Pored toga, u laksative ubrajamo i med, sok od jabuke i grožđa, ricinusovo ulje, zobene mekinje, bosiljak i maslinovo ulje. (Zašto je jorgovan toliko dobra za organizam, a pogotovo za rešavanje probave više OVDE)

Svakodnevno bi trebalo da unosite oko 250 g smokava i suvih šljiva pomešanih sa kašikom meda. Dobijenu smesu stavite u teglu i ujutro na prazan želudac, uz času vode, pojedite po kašiku-dve.

Masiranje stomaka je takođe produktivno. To treba da činite u predelu donjeg dela stomaka u smeru kazaljke na satu i to najbolje pred spavanje.

NAPOMENA: Informacije iz ovog teksta su informativne i savetodavne prirode, što ne znači da se zanemaruje odlazak lekaru.

(Srbija danas)

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info