ravago veliki

Do 10.000 evra za 638 mladih u narednih mesec dana

Do 10.000 evra za 638 mladih u narednih mesec dana

Ministar Branislav Nedimović izjavio da je završen konkurs za mlade koji ostaju na selo ili se vraćaju, vredan pet miliona evra

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je danas u Novom Sadu da je završen konkurs koji se ticao grantova za start-apove mladih u poljoprivredi do 40 godina, gde su prioritet imali oni sa višim stepenom obrazovanja. 

Istakao je da će 638 grantova od 10.000 evra u narednih mesec dana biti isplaćeno mladim poljoprivrednicima u Srbiji. 

"Ove godine je to bio pilot projekat, izdvojeno je oko pet miliona evra, a nadam se da ćemo sledeće godine imati za ovu svrhu više novca, jer ovim konkursom dajemo sredstva mladim ljudima koji ostaju na selu ili se vraćaju na selo kako bi se bavili poljoprivredom", naveo je Nedimović.

Ministarstvo poljoprivrede ove godine prvi put je uvelo program podrške mladim poljoprivrednicima i namenila im, po korisniku do 1.200.000 dinara. Za ovu vrstu pomoći vladalo je veliko interesovanje,

-Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je 2017. godine u sistem podsticaja u poljoprivredi i ruralnom razvoju prvi put uvelo novu meru ruralnog razvoja – posebnu vrstu podsticaja namenjenu mladim poljoprivrednicima, od 18 do 40 godina starosti – kažu u Upravi za agrarna plaćanja.

Mladi poljoprivrednici i preduzetnici su konkurisali za podsticaje za investicije u nabavku novih mašina, mehanizacije, opreme, kvalitetnih priplodnih grla za unapređenje primarne biljne i stočarske proizvodnje i pripremu poljoprivrednih proizvoda za tržište, kao i za investicije u nabavku novih mašina i opreme za preradu mleka, povrća i voća na poljoprivrednim gazdinstvima mladih poljoprivrednika.

(Agencije)

 

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera