ravago veliki

Besplatni plastenici za mlade u Novom Bečeju

Besplatni plastenici za mlade u Novom Bečeju

Poljoprivredni inkubator za mlade na selu, projekat Omladinskog kluba Novog Bečeja

Omladinski klub Novog Bečeja raspisao je javni poziv za prijavu nezaposlenih mladih za edukacije u plasteničkoj proizvodnji. Oni koji prođu teorijsku i praktičnu obuku imaće mogućnost da konkurišu za besplatno korišćenje plastenika u Kumanu naredne dve godine.

Reč je o projektu „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“, a zainteresovani bi trebalo da se prijave do 20. marta ove godine.

Kako je saopštio Omladinski klub Novog Bečeja, koji zajedno sa Opštinom Novi Bečej i uz finansijsku podršku Ministarstva omladine i sporta, realizuje ovaj projekat, edukacije će trajati osam dana. Polaznici će biti upoznati sa povrtarskom proizvodnjom, ciklusom proizvodnje u plastenicima, proizvodnjom rasada, načinima i mogućnostima finansiranja, finansijskim menadžmentom poljoprivrednih proizvođača, marketingom i tržištem, poslovnim povezivanjem... Prisustvo na edukacijama je jedan od uslova za dalje konkurisanje za besplatno korišćenje plastenika u naredne dve godine.

-Na osnovu upitnika biće odabrano do 15 mladih koji će proći teorijske i praktične obuke u oblasti agrara. Nakon obuka predviđeno je raspisivanje konkursa za one koji su prošli edukacije i koji će tada da predstave razvijen biznis plan. Najbolja tri ćemo odabrati za ulazak u plastenike u Kumanu. Pozivam mlade da se prijave i da sebi obezbede besplatno korišćenje plastenika na period od dve godine. Plastenici će biti u naseljenom mestu Kumane, jer nam je cilj da mladima damo šansu da žive i privređuju u lokalnim zajednicama – rekao je Kristijan Lukić, koordinator projekta.

Javni poziv i obrazac za prijavu nalaze se na sajtu Omladinskog kluba Novog Bečeja - http://klubnbo.org.rs/novinbo/probni/o-projektu/ .

Projekat „Poljoprivredni inkubator za mlade na selu“ teži da doprinese smanjenju nezaposlenosti u Opštini Novi Bečej i kreiran je u skladu sa strateškim opredeljenjem lokalne samouprave – razvoju poljoprivrede. Implementacijom projektnih aktivnosti kreiraće se uslovi za razvoj povrtarstva kroz stvaranje povoljnih okolnosti za zapošljavanje mladih u stakleničkoj proizvodnji.

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera