ravago veliki

Bespovratna sredstva za mlade koji žele da ostanu na selu

Bespovratna sredstva za mlade koji žele da ostanu na selu

Učenici završnih razreda srednjih poljoprivrednih škola u Rumi i Požegi koji žele da se vrate na porodično gazdinstvo mogu dobiti bespovratno do 240.000 dinara.

Fondacija „Ana i Vlade Divac“ i  Nemačke organizacija za međunarodnu saradnju GIZ u okviru zajedničkog projekta „Osnaživanje mladih preduzetnika u oblasti poljoprivrede“ raspisuju KONKURS za dodelu bespovratnih sredstava za mlade poljoprivrednike u cilju podsticanja zapošljavanja mladih.

Ovaj konkurs je otvoren za učenike završnog razreda srednjih poljoprivrednih škola "Stevan Petrović - Brile“ iz Rume i „Ljubo Mićić“ iz Požege, koji su zainteresovani da se po završetku srednje škole vrate na porodično poljoprivredno gazdinstvo, preuzmu deo poslovanja i razvijaju sopstvenu poljoprivrednu proizvodnju. Učenici sa svojom poslovnom idejom mogu da konkurišu za bespovratna sredstva u visini do 240.000 dinara.

Rok za prijavu na konkurs je 19. februar 2018. godine.

Detaljne informacije o konkursu mogu sa pogledati na www.divac.com/poljoprivreda

Uslovi za učesnike u konkursu su da imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije, da su članovi registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, da su direktno odgovorni za pripremu i realizaciju posla na registrovanom sopstvenim/porodičnom poljoprivrednom gazdinstvu, a ne da deluju u svojstvu posrednika, kao i da su koordinatoru projekta u svojoj školi podneli adekvatno popunjen i potpisan prijavni formular.

Projekat se realizuje uz podršku opštine Požega i opštine Ruma, kao i u saradnji sa srednjim poljoprivrednim školama “Svetan Petrović - Brile” iz Rume i “Ljubo Mićić” iz Požege.

 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera