ravago veliki

Božićna Vergl fešta na Salašu 137

Božićna Vergl fešta na Salašu 137

Fešta će se odvijati u popodnevnim i večernjim časovima u gazebu Salaša 137

Grupa vojvodjanskih umetnika, muzičara, zanatlija i kreativaca, u saradnji sa Salašem 137 i Špajzom Salaša 137, organizovaće od 22. do 25. decembra novogodišnji i božićni festival pod nazivom "Verlg fešta".

 

Tokom pet dana programa "Vergl fešte", koja će se odvijati u popodnevnim i večernjim časovima na Salašu 137 kod Čeneja, ekipa oranizatora će pripremiti zabavan sadržaj kako bi što više ljudi učestvovalo u prikupljanju novca namenjenog doniranju u humanitarne svrhe.

Najavljeno je više huanitarnih akcije, a pomoć će dobiti deca i drasli sa posebnim potrebama, koji žive u Domu u Veterniku. Tokom četvrtog dana festivala, 25. decembra na katolički Božić, gosti će biti i predstavnici inicijative "Woman Power". Ova inicijativa je osmišljena sa ciljem da podrži žene koje su žrtve porodičnog nasilja. Predstavnici "Woman Power" sa sobom će doneti narukvicu koja je "simbol snage, hrabrosti, podrške i poštovanja". Kupovinom ove narukvice, deo profita biće doniran sigurnoj kući za žene u Srbiji.

Boravak na Salašu 137 tokom praznika dodatno će ulepšati program sa bine, najavljeno je učešće poznatih lokalnih bendova, pozorišnih trupa iz Evrope, a svojom izložbom predstaviće se i poznati novosadski umetnik Danijel Babić.

Kako bi praznična atmosfera bila potpuna, tokom svih pet dana fešte biće otvoren i umetnički market rukčnih radova, nakita i sitnica, koje mogu biti najbolji pokloni za pod jelku. Rukotvorine su izradili lokalni mali proizvođači i umetnici koji nisu deo komercijalne scene.

Biće organizovane i radionice za izradu novogodišnjih ukrasa za decu, kao i kuvanja, heklanja i pravljenja prirodne kozmetike za odrasle. Tokom trajanja fešte, biće predstavljena i revija modnog brenda "Vile carice i kraljice", čiji je cilj da se pokaže na koji način garderobu iz second hand prodavnica ili bakinih ormara, mladi mogu iskoristiti u savremenom momentu i od nje napraviti moderan stil oblačenja. 

Svi delovi odeće koji će biti stilizovani u određene modne kreacije, dobavljeni su iz najvećih second hand centara Evrope, a osim što je taj način oblačenja jeftiniji, on predstavlja i veliki iskorak ka ekološkoj održivosti modne industrije, koja se trenutno guši u "fast fashion" problemu, naveli su organizatori.

"Pozivamo vas da osetite sreću i radost prazničnih dana, naučite nešto novo i budete humani", poručili su organizatori. Više informacija posetioci mogu pronaći na društvenim mrežama "Novogišnje vergl fešte" i Salaša 137.

(Agrosmart)

Pročitano 795 puta
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera