ravago veliki

U Dobrincima biće posla za mlade i salate za Italijane

Niče novi voćnjak, a biće i novih hektara pod povrćem
Niče novi voćnjak, a biće i novih hektara pod povrćem

Prvi čovke rumske opštine Slađan Mančić najavljuje da ce u italijanskoj kompaniji za preradu povrća i sveže salate u Dobrincima posao dobiti 100 radnika

Mala poljoprivredna gazdinstva u Dobrincima, selu rumske opštine, za nekoliko meseci imaće mogućnost da postanu kooperanti italijanske kompanije “ La linea verde” , koja počinje izgradnju fabrike za preradu povrća i sveže salate u Dobrincima.

Svoj interes mogla bi pronaći i mala poljoprivredna gazdinstva koja se bave ratarstvom u Donjim Petrovcima, Putincima, Kraljevcima i Malim Radincima.

Prvi čovke rumske opštine Slađan Mančić najavljuje da ce u italijanskoj kompaniji za preradu povrća i sveže salate u Dobrincima posao dobiti 100 radnika, što je takođe dobra prilika za mlade u rumskim selima. Istiće da će poljoprivrednim gazdinstvima u rumskim selima italijanska kompanija ponuditi izuzetno dobre uslove za stvaranje kooperantskih odnosa, sto je bitno za obezbeđivanje perspektive za život na selu.

Pored Dobanovaca boljem životu mogu se nadati i meštani sela Buđanovci , gde se formira farma ovaca, a za narednu godinu je planirana i klanica.

Lj.M.

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera