ravago veliki

U Melencima razvili seoski turizam

U Melencima razvili seoski turizam

Domaćinstvo Cugulov unapređuje turističku ponudu, ali ovom banatskom mestu nedostaje marketing 

Slavica Cigulov iz Melenaca bavi se sesokim turizmom. Tačnije, izdavanjem prenoćišta. Porodično domaćinstvo Cigulovih opremilo je kompletno i luskuzno tri apartmana i jedan studio.

-Počeli smo da se bavimo seoskim turizmom pre pet godina, a pre godinu dana smo i registrovali posao, kaže Slavica. - Imamo tu dobru okolnost da nam je u neposrednoj blizni Banja Rusanda, pa su nam gosti ili ljudi koji se leče u banji ili njihovi pratioci.

Slavica kaže da je osnovna ideja i kad su počinjali posao bila da se ne gleda sve „kroz dinar“.

– Moji su gosti uvek odlazili zadovoljni, a ima i onih koji nam se stalno vraćaju. Nemamo u ponudi ishranu, ali vrlo često im nešto pripremimo a u dvorištu imamo i sač i roštilj, pa gosti mogu i sami da pripreme sebi nešto ako žele – priča Slavica.

Gosti kod Cigulovih žele da posete i neke znamenitosti u okolini, ali malo toga ima u samim Melencima.

Da je bolji marketing...

 – U svakom slučaju, nedostaje nam bolji marketing. Odlično sarađujemo sa Turističkom organizacijom ali mislim da bi trebalo više da se reklamira turistička ponuda i samih Melenaca ali i neposredne okoline. Iz Melenaca turisti skoro da nemaju šta da ponesu. Odnedavno imamo vinariju, pa eto kupe i ponesu vino. Ali, ranije smo imali male mlekare sa čuvenim sirom, toga više nema. Nemamo ni suvenirnicu niti karakterističan suvenir, priča Slavica.

Od ovog posla, domaćinstvo Cigulovih ne bi u ovom trenutku moglo da živi. Ipak, i dalje ulažu i nadaju se boljim vremenima.

- Pokazalo se da je najbolja reklama od usta do usta, odnosno zadovoljan gost. Ali, u 21. veku to nije dovoljno. Osim što renoviramo apartmane, trenutno smo u fazi izrade sajta. Moramo da držimo korak s vremenom, ističe Slavica Cigulov. 

Nadica Jakovljev

Projekat "Mladi na selu, 50 priča ZA" sufinansirao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Napomena:  „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva”.

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera