ravago veliki

Mitrovački trg mladih poljoprivrednika

Mitrovački trg mladih poljoprivrednika

Od 8.juna do 1.septembra na Trgu Vojvođanskih brigada u Sremskoj MItrovici, postavljen je “Trg mladih poljoprivrednika“, u organizaciji Agencije za ruralni razvoj

U organizaciji Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, od 8.juna do 1.septembra, na Trgu Vojvođanskih brigada u Sremskoj MItrovici, postavljen je “Trg mladih poljoprivrednika“.

Cilj ove takozvane “pijace mladih poljoprivrednika” jeste  podrška novim generacijama mladih poljoprivrednih proizvođača u plasmanu proizvoda.

-Ove i prethodne godine, i Ministarstvo poljoprivrede, i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, imali su odlične mere podrške mladim poljoprivrednicima, do 40 godina starosti. Podrška je bila u dodeli avansnih, bespovratnih sredstava za otpočinjanje i unapređenje postojeće poljoprivredne proizvodnje.Odlučili smo se da se nadovežemo na ove mere, i mladim poljoprivrednicima i ženama koje se bave poljoprivredom, na teritoriji Sremske Mitrovice, pružimo podršku u plasmanu poljoprivrednih proizvoda. Obezbedili smo prodajne tezge, na period nešto kraći od tri meseca, u gradskom jezgru Sremske Mitrovice. Pet mladih poljoprivrednika i jedna poljoprivrednica, moći će da prodaju isključivo proizvode za čiju su proizvodnju registrovani. Prihvatljivi sektori su voćarstvo, povrtarstvo i pčelarstvo, tako da se na tezgama mogu naći sveže jabuke, maline, tikvice, paradajz i paprika, domaći sokovi i likeri, med i ostali pčelarski proizvodi. Kako tokom sezone budu stizale nove povrtarske i voćarske kulture, tako će se i tezge na “Trgu mladih poljoprivrednika” dopunjavati novim proizvodima –kaže Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj.

-„Trg mladih poljoprivrednika” je sjajna šansa da proizvodi mladih proizvođača nađu put do kupca, a samim tim i da ostvare zaradu. Ovakve stvari su jako bitne za poljoprivredu uopšte, a pogotovo za mlade poljoprivrednike, kao što sam i ja sam iz prostog razloga, jedno je proizvesti robu, a totalno drugo istu prodati. Na ovaj način nama se pruža ta mogućnost, mogućnost da zaradimo nešto više nego što bi to prodajom na veliko. Ujedno Mitrovčani imaju priliku da se upoznaju sa kvalitetnom robom koju nudimo mi lokalni poljoprivredni proizvođači, tako da mislim da smo svi na dobitku - kaže Momčilo Uzelac, mladi poljoprivrednik iz Sremske Mitrovice.

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera