ravago veliki

Mladim parovima u Vojvodini po milion dinara za kupovinu kuće

Mladim parovima u Vojvodini po milion dinara za kupovinu kuće

Uslov je žive u bračnoj ili vanbračnoj zajednici, ne poseduju nekretninu i da je bar jedan od supružnika mlađi od 40 godina.

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova raspisao je konkurs za dodelu bespovratnih sredstava bračnim parovima na teritoriji AP Vojvodine za kupovinu kuće sa okućnicom. Cilj konkursa je podsticanje razvoja ruralnih sredina, oživljavanje i podmlađivanje sela, poboljšanje demografske strukture i povećanje udela žena vlasnica nepokretnosti.

 Za dobijanje novca mogu da apliciraju supružnici i parovi koji žive u vanbračnoj vezi sa prebivalištem na teritoriji AP Vojvodine, a koji nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu. Pri tome bračna zajednica mora da je zasnovana najmanje pre godinu dana, a vanbračna mora biti trajnija, odnosno u skladu sa Zakonom. Takođe, uslov je da bar jedan od supružnika bude mlađi od 40 godina.

Pod seoskim kućma koje ovi parovi mogu da kupe smatraju se nepokretnosti koje se nalaze u selima izvan gradskih i opštinskih sedišta i prigadskih naselja.

Učesnici konkursa mogu da apliciraju samo sa jednom prijavom, a maksimalan iznos sredstava koji mogu da dobiju iznosi 1.000.000 dinara.

Ukupan iznos sredstava po ovom konkursu je 43.000.000 dinara.

Prijave na konkurs će se primati do 30. septembra 2017. godine.

Dodatne informacije vezane za ovaj konkurs mogu se dobiti pozivom na broj 021/6615 177 ili 6615 133.

Kompletan tekst konkursa može se pročitati ovde.

 

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera