ravago veliki

Preduzetnički bejbi bum za veću zaposlenost mladih

Preduzetnički bejbi bum za veću zaposlenost mladih

Susret učenika i preduzetnika i predstavljanje projekta Centra za proizvodnju znanja i veština i Evropskog pokreta 

Centar za proizvodnju znanja i veština i Evropski pokret Novi Sad realizuju projekat „Preduzetnički bejbi bum“ namenjen promociji i integraciji preduzetništva među učenicima srednjih škola u Novom Sadu i okolini.

Projekat je podržala Gradska uprava za sport i omladinu – Kancelarija za mlade kroz program kojim se ostvaruju ciljevi i mere definisane Lokalnim akcionim planom politike za mlade Grada Novog Sada u 2016. godini.

U okviru projekta će se u četvrtak, 22. decembra 2016. godine, održati manifestacija u svečanoj sali Gradske kuće s početkom u 11 časova namenjena učenicima i nastavnicima novosadskih srednjih škola.

Cilj manifestacije je promocija preduzetništva i podizanje nivoa svesti, znanja i motivacije učenika srednjih stručnih škola u Novom Sadu iz oblasti preduzetništva.

Kako su saopštili Centar za proizvodnju znanja i veština i Evropski pokret Novi Sad, tokom manifestacije biće predstavljen projekat i informacije o preduzetničkim težnjama učenika srednjih stručnih škola. Učenici će se upoznati sa novosadskim preduzetnicima i diskutovati o preduzetništvu i preduzetničkim poduhvatima.

“U svakom društvu preduzetništvo, posebno preduzetništvo mladih je znak napretka i razvoja jer ima uticaj na društveni, kulturni i privredni razvoj. Jedan od najvećih izazova sa kojima se suočava većina zemalja u svetu danas jeste nezaposlenost mladih. Ukupna stopa nezaposlenosti raste alarmantnom brzinom. Među nezaposlenima poražavajuće je visoka stopa mladih ljudi. To je goruće pitanje i u Srbiji. Upravo važnost problema postakla nas je da osmislimo projekat „Preduzetnički bejbi bum“, navodi se u saopštenju ovih organizacija.

U realizaciji projekta su učestvovali preduzetnici Nataša Mezej, Aleksandr Bračer, Aleksandar Uskoković, Danijela Milićević, Vladimir Medić i Jovan Ristić.

Centar za proizvodnju znanja i veština i Evropski pokret Novi Sad nastavljaju aktivnosti na promociji i integraciji preduzetništva u srednje škole i u toku 2017. godine.

S. G. 

Projekat "Mladi na selu, 50 priča ZA" sufinansirao je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama. Napomena:  „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva”.

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera