ravago veliki

Sečanj zove mlade na praksu u poljoprivredi - dobiće 23.000 dinara

foto:pixabay
foto:pixabay

Predviđeno da 20 mladih nezaposlenih pohađa obuku iz oblasti moderne poljoprivrede i zanatstva, u trajanju od deset dana. Rok za prijavu 9. decembar

Opština Sečanj, u partnerstvu sa opštinom Žitište i Regionalnim centrom za društveno - ekonomski razvoj – Banat, sprovodi projekat pod nazivom “Znanjem i praksom do zaposlenja mladih”, koji finasira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije u okviru javnog konkursa za podršku lokalnim samoupravama u sprovođenju omladinske politike na lokalnom nivou.

Projektom je predviđeno da 20 mladih nezaposlenih lica sa teritorije opštine Sečanj, koji se nalaze na evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje, pohađa obuku iz oblasti moderne poljoprivrede i zanatstva, u trajanju od deset dana. Nakon završenih teorijskih obuka, njih desetoro biće upućeno na tromesečnu radnu praksu kod odabranih mentorskih preduzeća.

Radna praksa će biti finansirana od strane projekta u bruto iznosu od 23.000 dinara, a mlada nezaposlena lica će imati priliku da teorijski stečena znanja primene u praksi, dodatno unaprede svoje kompetencije i steknu stalno zaposlenje.

“Kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih programa obuka, projekat teži da doprinese smanjenju dugoročne nezaposlenosti u regionu, putem razvijanja i primene mehanizama za podizanje kapaciteta i zapošljivosti mladih, odnosno povećanja usklađenosti znanja, veština i kompetencija mladih nezaposlenih lica sa potrebama tržišta rada”, navode realizatori projekta.

Oni pozivaju sva zainteresovana nezaposlena lica, starosne dobi do 30 godina, sa teritorije opštine Sečanj, da dostave svoje prijave za učešće u projektu.

Prijave se podnose lično na adresu Opštine Sečanj, ulica Vožda Karađorđa 57, ili na adresu NSZ u Sečnju, ulica Vožda Karađorđa 116. Takođe, prijave možete poslati i putem e-maila na adresu pero.knezevic@nsz.gov.rs.

Obrazac za prijavljivanje može se preuzeti na internet stranicama www.secanj.rswww.banat.rs, u prostorijama Opštine Sečanj, kao i u prostorijama NSZ. Rok za prijavu je 9. decembar.

Željko Balaban

Projekat "Na selu mora da raste mladost" sufinansiran je iz budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Napomena:  „Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva”. 

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera