ravago veliki

Dan organske farme u subotu na salašu Idei

Dan organske farme u subotu na salašu Idei

Za sve koji su zainteresovani  da se upoznaju sa radom organske farme biće organizovan prevoz iz Novog Sada do salaša.

Zelena mreža Vojvodine 19. avgusta na Bio salašu Idei, koji se nalazi u ataru Temerina, organizuje Dan otvorene farme. Za sve zainteresovane koji žele da se upoznaju s radom organske farme, ali i udruženja žena s teritorije Vojvodine i Zlatiborskog kraja biće organizovan autobuski prevoz.

Autobus polazi ispred novosadskog hotela Aleksandar koji se nalazi na Bulevaru cara Lazara broj 79 u 11 sati. Povratak u Novi Sad planiran je u 17 sati.

Salaš je, inače, vlasništvo mladog bračnog para Idei, Tatjane i Zoltana, koji se bave organskom proizvodnjom povrća, žitarica, mesa, a u ponudi imaju i prerađevine od organskih namirnica.

Dan otvorene farme zamišljen je kao druženje tokom kojeg će posetioci moći da degustiraju i kupe zdravstveno bezbednu hranu, ali i da nabave proizvode koje su proizvele vredne ruke žena nastale u okviru 13 ženskih udruženja okupljenih u Ženskoj ruralnoj mreži.

Na Danu otvorene farme posetioci će moći da kupe organsko povrće sa salaša, ali i proizvode nastale radom vrednih ruku iz trinaest ženskih udruženja iz Vojvodine. Radi se o  pekmezima, ajvaru, sok od paradajza i drugimsokovima, kompotima, medu, tradicionalnim  kolačima i rukotvorinama.

Gosti salaša biće i ženska udruženja iz Zlatiborskog kraja -„Organski plodovi„ iz Arilja, Ženski centar Užice i udruženje „Sačuvajmo selo“ iz Priboja.

Dan  otvorene farme organizuje se uz podršku Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

S. K.

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera