ravago veliki

Nastup srpskih proizvođača organske hrane u Nirnbergu

Nastup srpskih proizvođača organske hrane u Nirnbergu

Naše kompanije imaju priliku da se sastanu sa kupcima iz čitavog sveta i od nemačkih eksperata dobiju savete za unapređenje poslovanja, a naročito sajamskog nastupa.

Danas je otvoren najveći sajam organske hrane na svetu - Biofah u Nirnbergu, a veoma dobra posećenost Nacionalnog štanda Srbije obećava kvalitetan nastup srpskih kompanija. Predstavljanje Srpskih organskih proizvođača ove godine organizovali su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Orgaica i GIZ-a.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije, površine 63 m2, devet domaćih kompanija predstavlja širok asortiman proiz­voda -  od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrz­nutog voća i povrća, preko proizvoda od žitarica i uljarica do sirća i snekova. Na sajmu Biofach 2019 izlažu: Ecoagri Serbia, Bela Crkva, Suncokret, Hajdukovo, Drenovac, Arilje, Zadrugar, Ljubovija, All Natural Foods, Nova Pazova, Den Juro Organic, Beograd, Jovanjica, Beograd, Mondi Lamex, Kraljevo i Menex, Kruševac.

- Posebna dodata vrednost ovog modela nastupa na sajmu je saradnja sa nemačkim Import Promotion Deskom koji realizujemo uz pomoć GIZ-a. Naše kompanije dobijaju priliku da se sastanu sa po nekoliko desetina kupaca i od nemačkih eksperata dobiju savete za unapređenje poslovanja, a naročito sajamskog nastupa, rekao je Veljko Jovanović, direktor Sektora poljoprivrede PKS. Takođe je podsetio da Komora sličan program realizuje i uz pomoć Švajcarskog programa za promociju izvoza SIPPO sa kojim organizuje obuku predstavnika kompanija za sajamski nastup. 

Sajam Biofah traje do 16. februara.

(Agrosmart)

 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera