ravago veliki

U organskoj proizvodnji odmalena

U organskoj proizvodnji odmalena

Članovi projektnog tima COPS u druženju s decom, na njima prilagođen način, približili im vrednosti organske proizvodnje 

Tople novembarske dane, članovi projektnog tima Centra za organsku proizvodnju i mentori na projektu “Razvoj inovativnih alata u svrhu razvoja organske proizvodnje u ruralnim mestima - Farm inkubator organske proizvodnje“ iskoristili su da deci predškolskog uzrasta pokažu bio baštu i na vrlo zanimljiv i njima prilagođen način približe sve prednosti organske poljoprivrede.

U veseloj atmosferi deca su uživala u sunčanom danu obilazeći plastenike i polja na otvorenom,  saznala su i naučila koje biljke su prijatelji, zbog čega je u baštama značajno cveće, zašto zemljište pokrivamo folijom, kao i na koji način „oterati bube koje jedu povrće“ i „kako nahraniti biljke“.

Dečacima je pak najzanimljivije bilo demonstracija obrade zemljišta ručnom frezom, gde su se sa velikim ushićenjem i sami oprobali i dobro zabavili.

Šargarepa, kupus i jabuke bili su posluženi kao mini zakuska kojoj su se svi obradovali i tražili još, jer kako kažu „organsko je ipak slađe“.

S obzirom na radovanje i osmehe na dečijim licima izazvane celokupnim pristupom i objašnjem zašto je dobra organska poljoprivreda za nas i za prirodu, može se zaključiti da su upravo deca ta sa kojima treba najviše raditi i koji najlakše i najbrže shvataju koncept zdravog života, zdrave ishrane i očuvanja prirode koja nas okužuje.  

Centar za organsku proizvodnju će do kraja godine nastaviti sa aktivnostima namenjenim najmlađim članovima našeg društva.

(organiccentar.rs)

Poslednja izmena
Pročitano 1534 puta
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera