ravago veliki

Otvoren NLB organik konkurs

Otvoren NLB organik konkurs

Milion i po dinara dobiće tri najbolja projekta u organskoj proizvodnji. Peti konkurs trajaće do 1. septembra, a uslov za učešće je sertifikat ili započeta sertifikacija

NLB banka Beograd najavila je u utorak, 31. maja, početak petog konkursa “NLB Organic”, u okviru kojeg će ove godine nagraditi tri najbolja projekta novčanom nagradom u ukupnom iznosu od milion i po dinara.

Konkurs je otvoren od 1. juna do 1. septembra, a pravo učešća imaju individualni poljoprivredni proizvođači sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom koji su sertifikovani ili u procesu sertifikacije za organsku proizvodnju.

NLB banka će autora projekta koji stručni žiri oceni najboljim nagraditi novčanim iznosom od milion dinara, dok će drugoplasiranom i trećeplasiranom projektu pripasti nagrade u iznosu od 300.000 i 200.000 dinara.

– Poljoprivreda je jedan od ključnih segmenata u poslovnim aktivnostima NLB banke i mi joj posvećujemo veliku pažnju. I u domenu našeg društveno odgovornog poslovanja poljoprivreda zauzima značajno mesto, u onom njenom delu koji doprinosi održivom razvoju, zdravlju ljudi i očuvanju životne sredine. Zbog složenog procesa zasnivanja organske proizvodnje, pribavljanja odgovarajućih sertifikata i komplikovanog procesa proizvodnje, organskoj proizvodnji je neophodna podrška svih relevantnih institucija. Mi smo prepoznali tu potrebu, a interesovanje organskih proizvođača za naš konkurs koje raste iz godine u godinu pokazuje da smo na dobrom putu – rekao je Branko Greganović, predsednik Izvršnog odbora NLB banke Beograd.

Predsednica ovogodišnjeg žirija, prof. dr Snežana Oljača sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, istakla je da organska proizvodnja predstavlja veliku šansu za Srbiju, jer u tom segmentu može da ostvari konkurentnost na tržištu, za razliku od masovne proizvodnje jeftinih proizvoda.

Na “NLB Organic” konkurs od početka njegovog organizovanja 2012. godine prijavljeno je ukupno 169 projekata.

Poslednja izmena
Prethodni članak
OrganicNet, za zdrav život
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera