ravago veliki

Selenča zove na “AgroOrganic B2B”

Selenča zove na “AgroOrganic B2B”

U toku je prijavljivanje za međunarodne susrete o organskoj proizvodnji 

U toku je registracija učesnika za Međunarodne poslovne susrete “AgroOrganicB2B”, koji će se održati 30. septembra ove godine, u okviru Foruma o organskoj proizvodnji u Selenči. Organizatori “bi tu bi” sastanaka - Centar za organsku proizvodnju Selenča (COPS), Organik mreža i Evropska preduzetnička mreža (EEN), pozivaju zainteresovane da se do 18. septembra prijave za učešće, na adresi AgroOrganic2016.talkb2b.net ili da se obrate na mail info@organiccentar.rs.

“AgroOrganicB2B” jedini su poslovni susreti na temu organske poljoprivrede u Evropi, a s obzirom na veliko interesovanje, očekuje se veći broj učesnika u odnosu na prošlu godinu, kada su organizovani prvi put uz prisustvo 79 predstavnika iz osam zemalja, koji su održali 144 sastanka.

Teme predstojećih Međunarodnih poslovnih susreta “AgroOrganicB2B” su proizvodnja i trgovina organskom hranom i pićem, organska semena i sadni material, zaštitna sredstva u organskoj poljoprivredi, poljoprivredne mašine i oprema, ambalaža, obnovljive energije, proizvodna oprema, primenjena nauka i istraživanja, inovativne tehnologije u organskoj proizvodnji i partnerska saradnja na projektima finansiranim iz evropskih fondova.

Međunarodni poslovni susreti imaju za cilj da dodatno pomognu preduzećima da lakše i brže dođu do domaćih i inostranih partnera u okviru Foruma. Organizatori žele da podstaknu poslovnu saradnju izraženu kroz veći obim razmene proizvoda sa inostranstvom, kroz povezivanje proizvodnje, zajedničkih ulaganja i nastupa na trećim tržištima, ali i saradnju u oblasti razmene znanja i tehnologije i posebno u unapređenju konkurentnosti kroz zajedničko učešće u nacionalnim i evropskim programima i fondovima.

Učešće na događaju je besplatno, s tim da učesnici obezbeđuju troškove prevoza i smeštaja. Organizatori Foruma su na raspolaganju za asistenciju oko organizacije.

Nakon prijavljivanja za međunarodne poslovne susrete AgroOrganicB2B preko linka: http://agroorganic2016b2b.talkb2b.net/, sledi zakazivanje sastanaka. Preduzeća koje se prijave dobijaju mogućnost da sami izaberu potencijalne partnere prema njihovim karakteristikama i iskazanom interesu za saradnju. Na osnovu ovog izbora organizator svakom od učesnika dodeljuje spisak sastanaka, sa tačno određenim mestom, vremenom i informacijom o potencijalnim partnerom, nekoliko dana unapred.

Centar za organsku proizvodnju Selenča ove godine organizuje deseti Forum organske proizvodnje. Forum je međunarodnog karaktera, a ovog puta tema je "Pristup izvorima finansiranja za organske proizvođače – prepreke i mogućnosti". COPS ovu manifestaciju organizuje uz podršku Vlade AP Vojvodine, a suorganizatori su Poljoprivredni Univerzitet u Nitri (Slovačka), EEN Srbija i preduzeće SPESCOM Consulting iz Novog Sada. Medijski sponzor Foruma organske proizvodnje je portal Agrosmart.

 

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera