ravago veliki

Danas počinje predaja zahteva za podsticaje po košnici

 Danas počinje predaja zahteva za podsticaje po košnici

Iznos je 720 dinara po košnici za one koji imaju od 30 do 200 košnica. Rok za predaju zahteva je 31. maj.

Od danas počinje podnošenje zahteva za ostvarivanje podsticaja po košinici pčela. Pravo na ovaj podsticaj može da ostvari pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koje ispunjava uslove propisane zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju. Podsticaji se dodeljuju u iznosu od 720 dinara po košnici, a novac mogu da dobiju oni sa najmanje 30, a najviše 200 košnica pčela.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela podnosi se za svaku kalendarsku godinu, jedanput godišnje, Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine - Upravi za agrarna plaćanja od 15. aprila do 31. maja.

Ispunjenost propisanih uslova za ostvarivanje prava na podsticaje po košnici pčela, upoređivanje podataka iz podnetog zahteva sa prijavljenim podacima u Centralnoj bazi podataka o obeležavanju životinja, odobravanje isplate i davanje naloga za prenos sredstava na namenski račun poljoprivrednog gazdinstva kod poslovne banke obavlja Uprava za agrarna plaćanja, u skladu sa zakonom kojim se uređuju podsticaji u poljoprivredi i ruralnom razvoju.
S.K.

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera