ravago veliki

Međunarodna pčelarska konferencija u Novom Sadu

foto:pixabay
foto:pixabay

Međunarodna pčelarska konferencija "Pomerajmo granice" i izložbe pčelarske opreme održaće se u subotu 10. decembra na Novosadskom sajmu.

Konferenciju i izložbe pčelarske opreme, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu, zajednički organizuju Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i ta sajamska kuća.

Moto konferencije je "Pomerajmo granice", a razgovaraće se o temama aktuelnim za sve učesnike u pčelarskoj proizvodnji.

Sagovornici na okruglim stolovima i panel diskusijama biće ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, savetnik premijera Srbije za poljoprivredu, Dragan Glamočić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radivojević, najavljeno je na današnjoj konferenciji.

Govoriće i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, predsedavajući Skupštine SPOS-a i predsednik Društva pčelara "Jovan Živanović" u Novom Sadu Đorđe Mrkić, rukovodilac Službe za planiranje i razvoj Novosadskog sajma Marijeta Lazor, profesionalni pčelar, dugogodišnji saradnik Poljoprivrednog instituta Ljubljana i Pčelarskog saveza Slovenije Pavel Zdešar i Antonio Nanet sa Instituta za pčelarstvo u Bolonji.

Na Izložbi pčelarske opreme posetiocima će na oko 3.000 kvadratnih metara biti ponuđene košnice, satne osnove, dimilice, vrcaljke i oprema za vrcanje meda, sredstva za prehranu i zaštitu pčela, lekovi i stimulativna sredstva, ambalaža, medonosne biljke.

Kako najavljuju izlagači, oprema će se prodavati po sniženim cenama, a pripremaju se i akcije u okviru kojih će biti odobrene posebne pogodnosti pri kupovini.

Jedinstven u našoj zemlji, Muzej pčelarstva "Jovan Živanović" u Sremskim Karlovcima imaće svoju postavku predmeta koji se danas ne koriste, poput košnica, dimilica ili kanti za med iz XIX veka, a u Auli Novosadskog sajma biće izloženi i radovi pristigli na konkurs koji je Novosadski sajam organizovao u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Radosno detinjstvo" i privatnim vrtićima na teritoriji Grada Novog Sada.

(RTV)

Poslednja izmena
Prethodni članak
Dogodine više para pčelarima
Sledeći članak
Zima na pčelinjaku
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera