ravago

Međunarodna pčelarska konferencija u Novom Sadu

foto:pixabay
foto:pixabay

Međunarodna pčelarska konferencija "Pomerajmo granice" i izložbe pčelarske opreme održaće se u subotu 10. decembra na Novosadskom sajmu.

Konferenciju i izložbe pčelarske opreme, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare održanoj na Novosadskom sajmu, zajednički organizuju Savez pčelarskih organizacija Srbije (SPOS) i ta sajamska kuća.

Moto konferencije je "Pomerajmo granice", a razgovaraće se o temama aktuelnim za sve učesnike u pčelarskoj proizvodnji.

Sagovornici na okruglim stolovima i panel diskusijama biće ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, savetnik premijera Srbije za poljoprivredu, Dragan Glamočić i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuk Radivojević, najavljeno je na današnjoj konferenciji.

Govoriće i predsednik SPOS-a Rodoljub Živadinović, predsedavajući Skupštine SPOS-a i predsednik Društva pčelara "Jovan Živanović" u Novom Sadu Đorđe Mrkić, rukovodilac Službe za planiranje i razvoj Novosadskog sajma Marijeta Lazor, profesionalni pčelar, dugogodišnji saradnik Poljoprivrednog instituta Ljubljana i Pčelarskog saveza Slovenije Pavel Zdešar i Antonio Nanet sa Instituta za pčelarstvo u Bolonji.

Na Izložbi pčelarske opreme posetiocima će na oko 3.000 kvadratnih metara biti ponuđene košnice, satne osnove, dimilice, vrcaljke i oprema za vrcanje meda, sredstva za prehranu i zaštitu pčela, lekovi i stimulativna sredstva, ambalaža, medonosne biljke.

Kako najavljuju izlagači, oprema će se prodavati po sniženim cenama, a pripremaju se i akcije u okviru kojih će biti odobrene posebne pogodnosti pri kupovini.

Jedinstven u našoj zemlji, Muzej pčelarstva "Jovan Živanović" u Sremskim Karlovcima imaće svoju postavku predmeta koji se danas ne koriste, poput košnica, dimilica ili kanti za med iz XIX veka, a u Auli Novosadskog sajma biće izloženi i radovi pristigli na konkurs koji je Novosadski sajam organizovao u saradnji sa Predškolskom ustanovom "Radosno detinjstvo" i privatnim vrtićima na teritoriji Grada Novog Sada.

(RTV)

Poslednja izmena
Prethodni članak
Dogodine više para pčelarima
Sledeći članak
Zima na pčelinjaku
eu
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
zagreb velesajam