ravago veliki

Baštovani od malih nogu

Baštovani od malih nogu

Iceberg Salat Centar je pokrenuo projekat "Mali poljoprivrednici" u okviru kojeg će deca od 4-10 godina učiti da sade povrće.

Lider u proizvodnji i pakovanju salata, povrća i voća na domaćem tržištu, Iceberg Salat Centar, pokrenuo je projekat "Mali poljoprivrednici" s ciljem da najmlađima približi proces uzgajanja povrća i voća kako bi se od najranijeg uzrasta motivisali da se hrane zdravo i steknu zdrave navike.

Projekat podrazumeva organizovane posete kompaniji, dece uzrasta od 4 do 10 godina. U prvom delu posete deca će, zajedno sa agronomima kompanije, obilaziti njive na kojima mogu videti kako se uzgajaju salata i ostalo povrće na otvorenom polju i u plastenicima. Nakon toga će odlaziti do specijalno ograđenih bašta, gde će uz pomoć argonoma učiti da sade povrće.

Kako je kompanija locirana u Surčinu, prve posete }e se organizovati za decu iz beogradskih vrtića i škola, tokom proleća i leta 2017 godine. U kasnijem periodu planirane su aktivnosti "otvorenih vrata" tokom kojih će roditelji sa decom tokom vikenda moći da dođu i obiđu polja i zasade povrće.

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Tagovi: baštovani
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera