ravago veliki

Dani mlinarsko-pekarske industrije na Novosadskom sajmu

Dani mlinarsko-pekarske industrije na Novosadskom sajmu

Prvi pekarsko-mlinarski sajam i konferencija “21. pekarsko-mlinarski dani” održaće se od 6. do 8. oktobra u Master centru Novosadskog sajma. Glavna tema Konferencije biće energetska efikasnost industrijskih postrojenja.

Ovu manifestaciju otvoriće ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović. Konferenciji će prisustvovati najeminentniji predstavnici struke iz Srbije i inostranstva, predstavnici nauke, Privredne komore, proizvođača, udruženja i poljoprivrednici.

Po prvi put na Balkanu održaće se i Sajam pekarstva i mlinarstva, na kome će posetioci moći da se upoznaju są pekarskom i mlinarskom strukom i opremom koja se koristi u ovoj oblasti. Posetioci će biti u prilici da na licu mesta prisustvuju demonstraciji pripreme i pečenja pekarskih proizvoda u mini-pekarama na nekoliko štandova, kao i da degustiraju sveže pekarske proizvode. Takođe, u toku sajma biće organizovana i izložba pekarskih proizvoda učenika pekarske struke.

Direktor pekarskog sektora firme “Mlinpek zavod” Lazar Popović najavio je da će se na ovogodišnjoj konferenciji diskutovati o Pravilniku o kvalitetu žita, mlinarskih i pekarskih proizvoda i testenina, zatim o kvalitetu pšenice, ekonomskim aspektima i mogućim pravcima razvoja pekarstva i mlinarstva, s posebnim naglaskom na male proizvođače. Govoriće se o konkurentnosti, tehnološkim rešenjima i svojstvima proizvoda, kao i o drugim aktuelnim temama u ovoj oblasti. Iz svega treba da bude izveden zaključak kakav hleb zaista jedemo.

Sajam za posetioce biće otvoren od 10 do 19 sati, a ulaznica je 200 dinara.

 

Izvor: Agrosmart

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera