ravago veliki

Futoška kupusijada po 17. put

Futoška kupusijada po 17. put

Gurmani u Futog!

Manifestacija u okviru koje se održavaju Sedmi susret proizvođača tradicionalnih proizvoda Srbije i 2. Festival "Terra Madre Futog" Slow Food pokreta, ove godine će se održati 28. i 29. oktobra.

Kako se navodi u saopštenju organizatora, "Futoška Kupusijada" predstavlja jedinstvenu manifestaciju u Srbiji – po tematici kojoj je posvećena, mestu svoga redovnog održavanja i bogatstvu mogućnosti koje pruža autohtona sorta kupusa kakva se uzgaja i prerađuje isključivo u Futogu.

Na manifestaciji "Futoška kupusijada" biće promovisan projekat FUTOŠKI KUPUS – BREND SRBIJE, kroz predstavljanje privrednih potencijala Futoga, lokalnih običaja i turističke ponude sela, sa akcentom na pripremanju jela od futoškog kupusa.

- Za razliku od svih drugih kupusijada, na kojima se prikazuju razne vrste hibridnih sorti kupusa, "Futoška kupusijada" je manifestacija posvećena isključivo autohtonoj sorti futoškog kupusa i njenoj ulozi u ekonomskom i kulturnom razvoju Futoga sa akcentom na potrebu proizvodnje zdrave hrane u zdravoj životnoj sredini – ističu organizatori.

Ove godine program "Kupusijade" traje dva dana – u petak, 28. i subotu, 29. oktobra, a, po običaju, prvi dan posvećen je najmlađima, kroz programe koji će okupiti decu iz futoških škola i vrtića.

U kulturno-zabavnom programu manifestacije, koji će se odvijati na bini postavljenoj na platou Kulturnog centra "Mladost", nastupiće Ansambl narodnih pesama i igara KC "Mladost", Tamburaški i narodni orkestar, Plesni studio "Miroslav Batak Mićko" i mnogi drugi.

 

Izvor: mojnovisad

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera