ravago veliki

Jesen je pravo vreme za sadnju

Jesen je pravo vreme za sadnju

Novosadska jesen – jedna od najvećih ekoloških, privrednih i turističkih manifestacija u našoj zemlji, koju organizuje Pokret gorana Novog Sada, a podržava Grad Novi Sad – Gradska uprava za zaštitu životne sredine i Gradska uprava za privredu ove godine održava se od 18. do 22. 10. na prvom spratu SPENS-a. 

Ova manifestacija idealna je prilika za Novosađanke i Novosađane, kao i goste Novog Sada, da na jednom mestu, na više od 2.500 m2 izložbenog prostora, posete tri stalne izložbe:

1. Cveća, sadnica i opreme za hortikulturu

2. Meda i zdravstveno-bezbedne hrane

3. Starih i umetničkih zanata.

Kako je „Jesen pravo vreme za sadnju“, centralni deo zauzima izložba hortikulture – posvećena kvalitetnim jesenjim vrstama sezonskog cveća, ali i sadnicama, saksijskom cveću, saksijama i dodatnoj opremi potrebnoj za hortikulturno uređenje. Pored hortikulture, na „Novosadskoj jeseni“ tradicionalne su i Izložba meda i zdravstveno-bezbedne hrane i Izložba starih i umetničkih zanata.

Manifestacija “Novosadska jesen” već 12. godina tradicionalno daje doprinos razvijanju ekološke svesti građana, kroz organizovanje brojnih stručnih tribina, predavanja, okruglih stolova i radionica o aktuelnim ekološkim temama. Organizuje se pod sloganom “Jesen je pravo vreme za sadnju”, a pored toga što posetioci mogu na njoj naći sve što je potrebno za hortikulturno uređenje, jer su prisutni izlagači iz cele zemllje, mogu od njih dobiti i praktične savete u vezi sa negom i uzgojem cveća i sadnica.

Procena je da manifestaciju u toku pet dana trajanja poseti oko 60.000 posetilaca.

 

Izvor: Vojvodinaonline

Poslednja izmena
Sledeći članak
Manastir Novo Hopovo
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera