ravago veliki

Kačarevo, najmasnije selo u Srbiji

Kačarevo, najmasnije selo u Srbiji

Slaninijada počinje 18. i traje do 21. februara. Očekuje se preko 100.000 posetilaca

U Kačarevu, blizu Pančeva, od 18. do 21. februara održaće se 29. slaninijada, na kojoj će oko 300 proizvođača izložiti preko 100 tona slanine i ostalih mesnih proizvoda

Kako su kazali predstavnici Turističkog kluba Slaninijada, koji je organizator te manifestacije, procenjuje se da će Slaninijadu posetiti preko 100.000 ljubitelja slanine. 

Tokom sva četiri dana u Kačarevu, koje će, kako naglašavaju organizatori od 18. do 21. februara biti "najmasnije selo u Srbiji" biće organizovan i prateći kulturno-zabavni program. 

Pored tradicionalnog takmičenja u kategorijama za najbolju domaću, najbolju zanatsku i najbolju industrijsku slaninu, biće organizovana i takmičenja u topljenju slanine, spremanju svinjskog paprikaša, kao i slaninarskog pasulja. 

Ove godine, prema najavama organizatora, biće dodeljene i diplome za najdeblju slaninu i za najbolju slaninu od mangulice. 

Učesnici takmičenja za najbolju domaću slaninu, kako je danas najavljeno, uzorke slanine u količini od 300 do 500 grama treba da dostave Turističkom društvu Slaninijada Kačarevo brzom poštom o trošku organizatora do 18. februara u 10.00. 

(Beta)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera