ravago veliki

Krkobabićev model zadruga nije održiv

Krkobabićev model zadruga nije održiv

Ovo tvrdi narodni poslanik Dragan Jovanović i navodi primer agrokooperativa u Topoli kao najefikasniji.

Narodni poslanik i član Saveta za poljoprivredu u republičkom parlamentu Dragan Jovanović kazao je da nije zadovoljan pojedinim segmentima u agrarnoj politici koja se sprovodi u Srbiji, pogotovo načinom na koji se formiraju poljoprivredne zadruge a koji forsira ministar bez portfelja Milan Krkobabić.

“Ne može da govori ministar bez portfelja o razvoju zadrugarstva u Srbiji a da o tome ne govori ministar poljoprivrede, ne može da se govori o zadrugama kao o DOO preduzećima jer nas je to za vreme inflacije i dovelo do njihovog propadanja. Neophodan je novi koncept koji će pratiti privredna i politička dešavanja”, tvrdi Jovanović.

On je u izjavi za Glas zapadne Srbije rekao da je opština Topola jedina u Srbiji koja je uspela da formira agrokooperative tako što su najbolje domaćine odveli u Italiju i videli kako to funkcioniše.

“Smatram da je ovakav oblik udruživanja koji se na našem primeru u Topoli pokazao kao najefikasniji. Predloženi model otvaranja zadruga koji forsira Krkobabić je rešenje na kratke staze i ne verujem da će izdržati ispit vremena”.

(Glas zapadne Srbije)

 

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera