ravago veliki

LORIST otvara jesenju sezonu na Novosadskom sajmu

LORIST otvara jesenju sezonu na Novosadskom sajmu

Jesenja sezona sajamskih manifestacija u Novom Sadu počinje međunarodnim sajmovima "LORIST", koji će se održati od 28. septembra do 2. oktobra na Novosadskom sajmu, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u toj sajamskoj kući.

U okviri LORIST-a biće priređeni 49. međunarodni sajam lova, ribolova i sporta, 6. sajam šumarstva, 23. međunarodni sajam hortikulture i 24. međunarodni sajam "Eko-svet", 49. međunarodni sajam turizma, 7. međunarodni sajam konjarstva i sersana i Sajam sporta.

Direktor "Novosadskog sajma" Slobodan Cvetković rekao je novinarima da će na prvim jesenjim priredbama nastupiti više od 300 izlagača, što je povećanje za 20 odsto u odnosu na prošlu godinu.

Izlagači će biti iz 11 zemlja (Austrija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Grčka, Hrvatska, Mađarska, Makedonija, Republika Srpska, Rumunija, Slovenija i Srbija).

Cvetković kaže da će posetioci imati priliku da vide osam tematskih izložbi, organizuju se turniri, sportska takmičenja, promocije i stručni skupovi na svim sajmovima.

"Prema najavama, proizvođači i zastupnici vodećih svetskih brendova opreme za lov i ribolov na tržištu Srbije, posetiocima i stručnoj publici predstaviće najkvalitetnije proizvode, a pripremaju sajamske akcije i popuste koji će iznositi i do 20 odsto za kupovinu opreme za lov i ribolov", rekao je Cvetković.

Partner 49. međunarodnog sajma turizma je Republika Crna Gora, a konzul Crne Gore u Republici Srbiji Dragan Kankaraš, na toj konferenciji za novinare je rekao da će posetiocima sajma biti dostupna aktuelna turistička ponuda Crne Gore za zimsku sezonu u ski centrima i primorskim opštinama, kao i ponuda za leto 2017. godine.

"Crna Gora će iskoristiti priliku i da sumira rezultate izuzetne letnje sezone, a predstaviće i manifestacije kao što su Festival tamburaških orkestara koji se organizuje u Pljevljima, INART-Festival uličnih performera u Tivtu, sa tačkama koje će biti izvedene na štandu Crne Gore u Hali "Master"" Novosadskog sajma", rekao je Kankaraš.

On je dodao da neće izostati ni promocija lokalnih crnogorskih specijaliteta uz obaveznu degustaciju.

Pomoćnik direktora za lovstvo i ribarstvo Javnog preduzeća "Vojvodinašume" Branislav Stankov rekao je da će to preduzeće doprineti raznovrsnosti ponude na "LORIST"-u, tako što će svoje štandove imati i u Hali 1 i na otvorenom prostoru.

Kako je rekao, posebna atrakcija će biti Lovačka kuća "Četiri jelena", kojom će se predstaviti sektor ugostiteljstva "Vojvodinašuma" i u kojoj će posetioci moći da degustiraju, a po želji i kupe lovačke specijalitete.

Prema rečima direktora Turističke organizacije Novog Sada (TONS), Branislava Kneževića, TONS će nastup na Sajmu iskoristiti za promociju ponude za jesenju i zimsku sezonu, uz presek i osvrt na dešavanja tokom leta.

"Na sajmu konjarstva i sersana posetioci će imati priliku da vide izložbu konja, ali i da uživaju u međunarodnim sportskim takmičenjima u preskakanju prepona i vožnji zaprega. Za najuspešnije takmičare pripremljen je nagradni fond sa više od milion dinara", rekao je predsednik Konjičkog saveza Vojvodine Dejan Suvajdžić.

 

 

Izvor: RTV

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera