Nova vina Potisja

foto:pixabay
foto:pixabay

U subotu, 10. decembra 2016, u restoranu “Naša lovačka priča” u Žablju održaće se 6. po redu manifestacija “Nova vina Potisja”.

Kao i ranijih godina stručni deo manifestacije okupiće vinare, pre svega iz potiskog regiona, koji će imati priliku da razmene svoja iskustva i čuju predavanje na temu „Vinski bonton“. Pošto je tema predavanja interesantna i za ugostitelje, svi zainteresovani ugostitelji sa teritorije opštine Žabalj mogu se prijaviti za učešće. Predavač će biti enolog i somelijer gospođica Ljubica Radan.

U okviru stručnog dela biće organizovano i ocenjivanje vina. Vina će ocenjivati komisija, sastavljena od mladih stručnjaka sa međunarodnim iskustvom, u sledećem sastavu: Ljubica Radan, Jelena Koković i Siniša Ostojić.

Najavljeni su gosti, vinari, iz drugih vinskih (pod)regiona – fruškogorskog, vršačkog, knjaževačkog i vlasotinačkog, ali i iz susedne Hercegovine. Izložbeni deo manifestacije predstaviće pored najboljih vina i tipične proizvode šajkaškog kraja (sireve, mesne prerađevine, slatke đakonije). Ovaj deo manifestacije otvoren je za posetioce od 18 časova. Svi oni koji se odluče da posete manifestaciju moći će da probaju najbolja vina potiskog, ali i drugih regiona, uživaju u dobrom zalogaju i muzici tamburaša.

 

Izvor: UTNV (www.utnv.org)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera