ravago veliki

Do 50 odsto većeg prihoda uz pomoć budžetskih sredstava

Do 50 odsto većeg prihoda uz pomoć budžetskih sredstava

ZZ „Agrodunav“ u Karavukovu dobila je 12,5 miliona dinara za kupovinu 50 junica simentalske rase.

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za regionalni razvoj i koordinaciju rada javnih preduzeća Milan Krkobabić posetio je zadrugu "Agrodunav" u mestu Karavukovo, u okolini Odžaka, jednu od onih kojima su dodeljena bespovratna sredstva iz državnog budžeta.

Krkobabić je tom prilikom istakao da je država ovakvim konkretnim podsticajima pokazala da je spremna da obnovom zadrugarstva jasno podrži opstanak i revitalizaciju sela, a samim tim i celokupnu privredu naše zemlje. 

U ovoj godini nastavljamo sa još značajnijim podsticajima i očekujemo da probuđeno interesovanje zemljoradnika za zadruge uskoro praktično pokaže da je udruživanje osnova svakog boljitka, podvukao je ministar.

Direktor zadruge "Agrodunav" Stevan Stanojković istakao je značaj ove investicije za 106 zadrugara i 40 njihovih kooperanata, i dodao da je ovo prvi put da je država na konkretan način pomogla ovoj zadruzi, uz napomenu da će ovom investicijom zadruga povećati prihod i do 50 odsto.

Zemljoradničkoj zadruzi "Agrodunav" u Zapadnobačkom upravnom okrugu, u kojem posluje čak 135 zadruga, dodeljeno je iz ovog programa 12,5 miliona dinara za kupovinu 50 junica simentalske rase, dok zadružno stado ukupno čini 360 grla raznih kategorija

Ova zadruga se već decenijama, osim stočarstvom, uspešno bavi i voćarstvom, proizvodnjom semenskih kultura, a u svom sastavu ima i centar za doradu ratarskih i povrtarskih kultura.

Zadruga je osnovana davne 1946. godine, a zadrugari u ovom sastavu bez prekida posluju od 1998. godine. Ima godišnji promet od šest miliona evra i plasira svoje proizvode isključivo na domaće tržište.

Novac je ovoj zadruzi prošle godine dodeljen u okviru Programa podrške sprovođenju mera ravnomernog regionalnog razvoja Srbije učešćem države u ekonomsko-finansijskim podsticajima za osnivanje novih i investicione projekte postojećih zadruga, a ove godine za te svrhe budžetom je planirano novih 825 miliona dinara.

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera