ravago veliki

Osnovana Ženska ruralna mreža

Osnovana Ženska ruralna mreža

Mrežu formiralo 14 organizacija civilnog društva iz Vojvodine, a cilj im je da poboljšaju položaj žena i mladih na selu

Četrnaest vojvođanskih organizacija civilnog društva osnovalo je danas u Novom Sadu Žensku ruralnu mrežu Vojvodine, a kako su rekli njeni predstavnici, glavni cilj im je da doprinesu unapređenju položaja žena i mladih u ruralnim sredinama.

Žensku ruralnu mrežu Vojvodine formirale su Zelena mreža Vojvodine iz Novog Sada, Hrvatsko kulturno-prosvjetno društvo “Matija Gubec“ iz Tavankuta, udruženja “Podunav“ iz Bačkog Monoštora, „Udahni život“ iz Stanišića, „Gakovčanka“ iz Gakova, „Višnja“ i „Staza zdravlja“ iz  Grgurevaca, „Banstolka“ iz Banstola, „Krčedinke“ iz Krčedina, "Sremački talas” iz Jaska, Klub žena „Belo Blato“ iz Belog Blata, Klub žena „Vredne ruke“ iz Srpskog Itebeja, „Banaćanke Torak“ iz Torka i „Žad“ iz Zrenjanina.

Prethodno su ove organizacije imale sastanke u Tavankutu, Srpskom Itebeju i na Banstolu, na kojima je zaključeno da je potrebno stvaranje mreže zbog jačeg, udruženog delovanja.

-Naša je vizija dinamična ruralna sredina u Vojvodini u kojoj i žene i mladi aktivno učestvuju u kreiranju održive budućnosti i zajedno sa muškarcima imaju jednake mogućnosti. Naša misija će biti zastupanje interesa žena u selima Vojvodine i to u svim segmentima koji se tiču poboljšanja uslova života žena, ali i mladih i kreiranja boljeg okruženja za njihov rad i život – poručeno je sa današnjeg skupa na kojem je osnovana Mreža.

Formiranje Ženske ruralne mreže pomogla je organizacija TACSO.

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Prethodni članak
Staparski ćilimi
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera