ravago veliki

Turinci zovu na kobasicijadu

Turinci zovu na kobasicijadu

Jedna od najstarijih astroturističkih manifestacija održaće se u vojvođanskom mestu Turija od 16. do 18. februara.

Nedavno je u Novom Sadu održana poslednja u nizu promocija Kobasicijade u Turiji koja će se u ovom mestu održati po 34. put od 16. do 18. februara. 

Kobasicijada je, kako se navodi na sajtu organizatora manifestacije, jedan od najstarijih gastroturističkih manifestacija u Srbiji i od osnivanja neguje humanitarni karakter. Tokom promocije u Novom Sadu, organizatori su donirali kobasice Udruženju slepih i slabovidih osoba i Udruženju distrofičara, a tom prilikom okupljenim novinarima se obratio predsednik opštine Srbobran, Radivoj Paroški.

On je rekao da opština čvrsto stoji iza Kobasicijade i podržava ovu značajnu manifestaciju, pozivajući sve da sledećeg vikenda budu gosti opštine Srbobran i dođu u Turiju na Kobasicijadu.

– Naši Turinci su vredni ljudi i nije ni čudo što je Kobasicijada opstala toliko dugo i što traje i svake godine privuče u Turiju na desetine hiljada ljudi. Za našu opštinu ova manifestacija ima poseban značaj i cela opština stoji iza nje. Videćete kada dođete u Turiju kako to izgleda i siguran sam da se nećete pokajati, rekao je između ostalog Paroški.
Paroški je dodao da je važno da se istakne da Kobasicijadu vode mladi ljudi, da oni donose i nove ideje, kao i entuzijazam, tako da Kobasicijada, uz snažnu podršku lokalne samouprave ima potencijal da se i dalje razvija kako u turističkom, gastronomskom, tako i u privrednom smislu.

Inače, organizatori su u Novom Sadu najavili da će na predstojećoj kobasicijadi napraviti još dužu kobasicu i time popraviti sopstveni rekord u Ginisovoj knjizi rekorda.

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera