Umešeno s ljubavlju

Umešeno s ljubavlju

U prostorijama i dvorištu Udruženja za cerebralnu i dečiju paralizu "Prijatelji Titela", održano je treće pokrajinsko takmičenje u spremanju starih tradicionalnih vojvođanskih jela nazvano "Testenijada i valjušci"

U subotu su se u Titelu okupili člnaovi devet srodnih društava, iz Apatina, Sombora, Kule, Kikinde, Novog Sada, Sremske Mitrovice, Pančeva i Subotice. Domaćini iz Titela nisu se zvanično ni takmičili jer su želeli da neka od gostujućih ekipa ode na dalje takmičenje.

Predsednik republičkog Saveza za cerebralnu i dečiju paralizu Novak Lazentić i predsednica pokrajinskog Saveza Ružica Garunović, otvorili su nekoliko preuređenih prostorija za dnevni boravak osoba za celebralnu i dečiju paralizu.

Kako nam je rekao predsednik društva "Prijatelji Titela" Đorđe Očaj, cilj ove kulinarske priredbe bio je da i osobe sa invalidetom pokažu šta znaju i umeju, da mogu biti i da jesu ravnopravni u društvu i korisni.

Dva i po sata tridesetak takmičara spremalo je đakonije od kiselog testa. Ovaj put pobedila je ekipa iz Sremske Mitrovice sa svojom gibanicom sa sirom, drugo mesto osvojila je ekipa iz Kule, a treće iz Novog Sada. Umešeno je i mnogo rolnica, pužića, krofnica s pekmezom, vanilica, krem kiflica i drugih poslastica.

Društvo iz Pančeva "Duga Strela" promovisalo je streličarstvo kao sport u kojem se mogu oprobati oboleli. Znatiželjnim učesnicima to je praktično demonstrirao Radovan Nikolić. Za sve učesnike i goste pripremljen je ručak. Ovu manifestaciju pomogli su Opština Titel, AKUD "Jovan Popović" i titelski preduzetnici - pekara "Složna braća", buregdžinica "Đole" i "Ćirić Agro MĐŽ".

http://www.dnevnik.rs

Poslednja izmena
Pročitano 1184 puta
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera