ravago veliki

Znanjem do kvalitetnijeg mleka

Znanjem do kvalitetnijeg mleka

Savetodavni modul podrazumeva primenu dobre higijenske prakse kojom se utiče na povećanje kvaliteta, a samim tim i cene mleka.

U protekla četiri meseca savetodavci za stočarstvo Poljoprivredno stručne službe Prokuplje, Duška Petrović i Igor Petrović realizuju savetodavni modul Ministarstva poljoprivrede „Povećanje kvaliteta mleka primenom dobre higjenske prakse u poljoprivrednim gazdinstvima“.

Modul se realizuje u 12 uglednih gazdinstava koja se bave proizvodnjom mleka na području sve četiri opštine Topličkog okruga.

- Odabrana su gazdinstva koji imaju od pet do 15 krava u kojima smo nakon primene savetodavnog modula u proteklih nekoliko meseci zabeležili znatno poboljšanje kvaliteta mleka, rekao je savetodavac Igor Petrović i dodao da će se konačni rezultati njihovog rada znati nakon završetka primene savetodavnog modula koji traje šest meseci.

Prema njegovim rečima bolji higijenski uslovi utiču na kvalitet mleka što sve utiče i na povećanje njegove otkupne cene.
Zoran Radulović, vlasnik farme sa osam mlečnih krava koje dnevno daju blizu 170 litara mleka, naglašava da je izuzetno zadovoljan stručnim savetima poljoprivrednih stručnjaka.
- Zahvaljujući tome dobio sam mnogo kvalitetnije mleko a očekujem da će i njegova otkupna cena, koja sada iznosi 33,45 dinara po litru, biti veća, rekao je Radulović. 

(Južna Srbija Info)
 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera