ravago veliki

140 miliona dinara za odgajivački program

140 miliona dinara za odgajivački program

Novom uredbom utvrđen je obim i vrste mera kod velikih preživara, sitnih preživara, kopitara, u svinjarstvu, živinarstvu, pčelarstvu i u akvakulturi.

Vlada publike Srbije donela je Uredbu  o utvrđivanju godišnjeg programa mera za sprovođenje odgajivačkog programa za 2018.godinu.

Programom iz. ove uredbe utvrđuje se obim i vrste mera kod velikih preživara, sitnih preživara, kopitara, u svinjarstvu, živinarstvu, pčelarstvu i u akvakulturi, obim sredstava za sprovođenje ovih mera, kao i način raspodele sredstava. Sredstva za sprovođenje uredbe obezbeđena su u budžetu Republike Srbije .

 Programom uredbe za mere sprovođenja odgajivačkog programa kod velikih preživara, odnosno plemenitih goveda rasa simentalska i holštajn-frizijska izdvojeno je oko 95.000.000,00 dinara. Za odgajivački program u svinjarstvu ove godine izdvojeno je 9.500.000,00. Kada se radi o sitnim preživarima za sprovođenje odgajivačkog programa ove godine izdvojeno je 24.000.000,00. Kopitarima je u ovu svrhu namenjeno nešto više od tri miliona dinara, a živini 648.000,00 dinara. Za sprovođenje odgajivačkog programa u pčelarstvu obezbeđeno je oko četiri miliona dinara, a za mere u akvakulturi oko 3.500.000,00 dinara.

Ukupan iznos sredstava za sve mere koje će biti sprovedene iznosi 139.999.860,00 dinara.

Podsticaji za sprovođenje odgajivačkih programa raspodeljuju se za finansiranje mera za sprovođenje Programa koje obavlja osnovna odgajivačka organizacija i organizacija sa posebnim ovlašćenjima u visini od 100 odsto od iznosa realizovanih sredstava. Dalju raspodelu sredstava i dinamiku korišćenja utvrđuje ministarstvo nadležno za poslove poljoprivrede u zavisnosti od obezbeđenih sredstava i vremena obavljanja poslova. Finansiraće se i poslovi kontrole sprovođenja Programa, koje obavlja odgajivačka organizacija, u visini od osam odsto u odnosu na realizovana sredstva.

Zahtev za korišćenje podsticaja podnosi se Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Beograd, Nemanjina 22-26, sa naznakom: „ne otvarati”, najkasnije do 27. aprila 2018. godine.

Agrosmart

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera