ravago veliki

Do 400.000 dinara po osobi za samozapošljavanje

Do 400.000 dinara po osobi za samozapošljavanje

Novi Sad je raspisao Javni poziv za dodelu jednokratne pomoći licima koja su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, a žele da pokrenu svoj biznis.

Grad Novi Sad raspisao je Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje na teritoriji Grada u 2018.godini.

Subvencije za samozapošljavanje dodeljuju se nezaposlenim licima sa evidencije Nacionalne sužbe za zapošljavanje u Novom Sadu radi osnivanja nekog oblika preuzetništva.

Subvencije za samozapošljavanje dodeljuju se jednokratno u iznosu od 150.000 do 400.000 dinara u zavisnosti od delatnosti i visine troškova koji se ulažu u biznis. Lice koje dobije ova sredstva u obavezi je da delatnost  za koju je dobilo sredstva obavlja najmanje 12 meseci. Postoji  mogućnost i da se nekoliko nezeposlenih lica udruže i a svako od njih ima pravo da aplicira za dobijanje jednokratne pomoći za samozapošljavanje.

Uslovi za podnošenje zahteva za dodelu subvencija su da lice ima biznis plan i da je prijavljeno na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje najmanje mesec ddana pre podnošenja zahteva.

Sve informacije vezane za ovaj Javni poziv mogu sa dobiti  u gradskoj Upravi za privredu ili na sajtu grada na adresi www.novisad.com, takođe i pozivom na broj 021/452 414.

S.Kuprešanin

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera