ravago veliki

Plastenici i mehanizacija za izbegla lica u Vojvodini

Plastenici i mehanizacija za izbegla lica u Vojvodini

Pomoć je jednokratna i i bespovratna u iznosu do najviše 200.000 dinara za svaki grant.

Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima raspisao je javne pozive za dodelu finanasijske pomoći za ekonomsko osnaživanje kroz nabavku plastenika, poljoprivredne mehanicaje i opreme za pčelarstvo i ekonomsko osnaživanje žena iz izbegličkih, prognaničkih i raseljeničkih porodica na teritoriji AP Vojvodine. 

Javni poziv za nabavku plastenika se raspisuje za lica koja imaju ili koja su imala, u skladu sa zakonom status izbeglih, prognanih i raseljenih lica sa boravištem odnosno prebivalištem na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine do dana stupanja na snagu Odluke o osnivanju Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima 21. decembra 2006. godine. Javni poziv se raspisuje za lica koja imaju boravište odnosno prebivalište na teritoriji opština: Subotica, Inđija, Bač, Bečej, Sremska Mitrovica, Zrenjanin, Sremski Karlovci i Titel. Pomoć se odobrava u robi- plastenicima sa sistemom za zalivanje „kap po kap“. Pomoć je jednokratna i i bespovratna za ekonomsko osnaživanje porodica a u iznosu do najviše 200.000 dinara za svaki grant.

Kada je u pitanju nabavka mehanizacije i pčelarstvo Javni poziv se raspisuje za lica koja imaju ili koja su imala u skladu sa zakonom status izbeglih, prognanih i raseljenih lica sa boravištem odnosno prebivalištem na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine do dana stupanja na snagu Odluke o osnivanju Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima 21. decembra 2006. godine. Javni poziv se raspisuje za lica koja imaju boravište odnosno prebivalište na teritoriji opština: Vrbas, Bački Petrovac, Bačka Palanka, Sečanj, Srbobran, Stara Pazova, Žabalj, Novi Sad i Apatin. Pomoć se odobrava u robi- poljoprivrednoj mehanizaciji kao i opremi za pčelarstvo. Pomoć je jednokratna i i bespovratna za ekonomsko osnaživanje porodica a u iznosu do najviše 200.000 dinara za svaki grant.

Osnaživanju žena takođe je namenjeno 200.000 po grantu.

Svi pozivi otvoreni su do 4. marta 2019.godine.

(Agrosmart)
 

Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera