ravago veliki

Podsticaji za priplodna grla po starom - 10 ovaca, pet koza

Podsticaji za priplodna grla po starom - 10 ovaca, pet koza

Još ove godine minimalno dve krave su uslov za podsticaj, od naredne biće potrebne tri. Isto važi i za ostale priplodne životinje. 

Pravilnikom  o izmenama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja prava na podsticaje u stočarstvu za kvalitetna priplodna grla koji je u martu donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predviđeno je da pravno lice, preduzetnik i fizičko lice – nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva, koji ispunjavaju uslove propisane zakonom mogu da ostvare pravo na podsticaje pod uslovom da imaju najmanje:

1) tri kvalitetne priplodne mlečne krave, a najviše za 300 kvalitetnih priplodnih mlečnih krava, a za područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi za najmanje dve, a najviše za 300 kvalitetnih priplodnih mlečnih krava;

2) tri kvalitetne priplodne tovne krave ili bika;

3) 30 kvalitetnih priplodnih ovaca ili ovnova;

4) deset kvalitetnih priplodnih koza ili jarčeva;

5) deset kvalitetnih priplodnih krmača ili nerastova.

Najnovijom izmenom Pravilnika koja je nedavno usvojena predviđa se da izuzetno u 2018. godini stočari mogu da ostvare pravo na podsticaje po starom, odnosno ukoliko imaju najmanje:

1) dve, a najviše za 300 kvalitetnih priplodnih mlečnih krava;

 2) dve kvalitetne priplodne tovne krave ili bika;

 3) deset kvalitetnih priplodnih ovaca ili ovnova;

4) pet kvalitetnih priplodnih koza ili jarčeva;

5) tri kvalitetne priplodne krmače ili nerastova.

Zahtev za ostvarivanje prava na podsticaje za kvalitetna priplodna grla podnosi se za svaku kalendarsku godinu Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Upravi za agrarna plaćanja i to od 21. marta do 31. jula tekuće godine,odnosno od 1. do 31. januara naredne godine  za grla uključena u proizvodnju do 31. decembra prethodne kalendarske godine.

 

icon
Document PDF, 190.61 KB, 83 downloads, 08 Maj, 2018 15:41

(Agrosmart)

Poslednja izmena
Vojvodina Agrar
Poljoprivrednik
NS tim
Savet za stampu
Poljoprivreda info
Poljosfera